Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


V USA odsoudili inženýra Volkswagenu na 40 měsíců

Inženýr automobilky Volkswagen James Robert Liang byl v USA odsouzen na 40 měsíců odnětí svobody a pokuta ve výši 200 tisíc dolarů (4,4 milionu Kč) za podíl na skandálu kolem manipulací s testy emisí uhlíkových plynů u dieselových vozů.

Německá ekonomika ve 2Q vzrostla o 0,6 procenta

Hospodářský růst Německa ve 2Q 2017 dosáhl 0,6 procenta. Proti 1Q 2017 zpomalil o 0,1 procentního bodu. Méně se daří obchodu, naopak roste poptávka spotřebitelů. Spotřebitelské výdaje se zvýšily o 0,8 procenta a státní výdaje o 0,6 procenta.

McDonald’s chce v Česku spustit rozvoz

McDonald’s plánuje v Česku otevřít letos 2 nové restaurace. Příští rok by rád zprovoznil až pět nových provozoven. Firma na rychlé občerstvení předpokládá, že v roce 2018 zavede rozvoz svého jídla.

Macronovi roste nezaměstnanost

Nezaměstnanost ve Francii po zvolení prezidenta Macrona roste. Počet lidí bez práce v zemi vzrostl v červenci o 34.900 a dostal se na 3,510.100, což je nejvíce od srpna loňského roku.

Finanční správa v ČR zničila firmu, tvrdí soud 

Po zásahu finanční správy skončil v konkurzu opavský obchodník s pohonnými hmotami FAU, který v areálu přerovské společnosti Precheza z holdingu Agrofert vlastní sklad pohonných hmot. Soud postup daňové správy posléze označil za nezákonný.