Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Čistý zisk ČSOB stoupl v pololetí o 12 %

Čistý zisk skupiny ČSOB v 1. pololetí stoupl meziročně o 12 % na 9,4 miliardy Kč. Objem úvěrů vzrostl o 7 % na 653 miliard Kč. Objem vkladů se zvýšil o 14 % na 849 miliard Kč.

Flixbus spouští nové linky v Česku

Německý autobusový dopravce Flixbus spouští nové vnitrostátní linky v Česku. Zelené autobusy propojí 17 českých měst. Konkurovat chtějí nízkou cenou – mimo špičku nabídnou levnější jízdenky než RegioJet nebo České dráhy.

Pohonné hmoty poprvé za čtyři měsíce podražily

Ceny benzínu a nafty v ČR po zhruba čtyřech měsících stouply. Benzín Natural 95 za uplynulý týden zdražil v průměru o 11 haléřů na 29,66 Kč za litr a nafta o 16 haléřů na 28,56 Kč za litr. Nejdražší pohonné hmoty zůstávají v Praze.

Monetě klesl v pololetí čistý zisk o 3,6 %

Skupině Moneta, dřívější GE Money, klesl v pololetí čistý zisk meziročně o 3,6 % na 2,195 miliardy Kč.Objem hypoték vzrostl více než trojnásobně. Výrazně stoupl také objem splátkových úvěrů malých firem.

Facebook rozjíždí novou videoplatformu Watch

Sociální síť Facebook chce přilákat diváky televize. Firma rozšíří svoji nabídku videí o televizní programy, od profesionálního ženského basketbalu po přírodovědné ze safari a rodičovské programy.

(pel)