Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Češi loni prosázeli rekordních 196 miliard

Objem sázek v Česku vzrostl za loňský rok o 29 procent na 196,4 miliardy Kč. Objem vyplacených výher vzrostl rovněž o 29 procent na 157,1 miliardy Kč. Hrubé příjmy legálních provozovatelů loterií a podobných her tak dosáhly 39,3 miliardy Kč, o rok dříve to bylo o zhruba 10 miliard méně.

Škoda Auto zvýšila v pololetí zisk

Provozní zisk české automobilky Škoda Auto se v letošním 1. pololetí zvýšil na 860 milionů eur (22,4 miliardy Kč). Tržby z prodeje stouply ze 7,1 miliardy na 8,7 miliardy eur (227 miliardy Kč).

Gazprom opět získal přístup k německému plynovodu Opal

Německý soud zrušil omezení, které zabraňovalo napojení německého plynovodu Opal na ruskou plynárenskou firmu Gazprom. Gazprom tak zatím může zvýšit své dodávky plynovodem.

Chystá se prodej Slevomatu

První český web hromadného nakupování Slevomat změní svého majitele. Po 7 letech od založení o něj mají zájem 2 domácí a 2 zahraniční uchazeči. Za slevový portál zaplatí až jednu miliardu a půl.

O2 zvýšilo v pololetí zisk 

Mobilní operátor O2 v letošním 1. pololetí zvýšil konsolidovaný čistý zisk o 3 procenta na 2,6 miliardy Kč, provozní zisk před odečtením daní a odpisů EBITDA mírně vzrostl na 5,1 miliardy Kč. Výnosy ve sledovaném období vzrostly o 1,4 procenta na 18,487 miliardy Kč.

(pel)