Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.

Byznysové zpravodajství v kostce. Přehled nejaktuálnějších a nejdůležitějších zpráv z byznysu v České republice i ve světě.


Mlékárna Olma měla loni rekordní zisk

Mlékárna Olma, která patří do holdingu Agrofert, loni zvýšila zisk meziročně o 58 procent ze 129,5 milionu korun v roce 2015 na rekordních 205,7 milionu korun. Podnik v posledních letech také masivně investuje.

Koruna opět prolomila hranici 26 korun za euro

Česká koruna dnes před 13. hodinou krátce prolomila hranici 26 korun. Kurz se pohyboval na úrovni 25,996 Kč/EUR. Následně česká měna mírně oslabila zpět k hladině 26 Kč/EUR.

České dráhy přepravily v prvním pololetí o 1,3 milionu cestujících více

Celkem vlaky Českých drah jelo 86,9 milionu zákazníků. Počet cestujících na železnici roste dlouhodobě. Kromě počtu cestujících Českým drahám vzrostl také takzvaný přepravní výkon, který zohledňuje i ujetou vzdálenost.

McDonald’s zvýšil zisk na 31 miliard

Americký řetězec restaurací rychlého občerstvení McDonald’s ve 2. čtvrtletí zvýšil čistý zisk o 28 procent na 1,4 miliardy amerických dolarů (31,1 miliardy Kč). Tržby restaurací rostly nejvíc za posledních 5 let.

Majiteli Googlu klesl zisk

Americké internetové společnosti Alphabet, která vlastní vyhledávač Google, klesl ve 2. čtvrtletí zisk o 28 procent na 3,5 miliardy dolarů (78,2 miliardy Kč). Pokles způsobila pokuta 2,4 miliardy eur (62,5 miliardy Kč) od Evropské komise. Bez pokuty by zisk vzrostl a příjmy firmy se rovněž zvýšily.

(pel)