Celoevropské regulace legálního držení zbraní nemají s terorismem a teroristy nic společného. Teroristé si s legálností držení zbraní a s dodržováním jakýchkoliv zákonů nedělají těžkou hlavu.

Nikoho nepřekvapí, že Evropská komise, respektive EU, která reguluje vše a zregulovat chce ještě víc, zregulovala nově i držení zbraní (podrobněji viz článek ZDE). Co skutečně překvapí, je údiv či dokonce hysterické pohoršení těch, kdo se cítí být negativně zasaženi či jakkoliv dotčeni nově schválenou směrnicí o zbraních.

Takové překvapení či údiv nad novou regulací není na místě. EK a následně Evropský parlament prostě jen v regulacích napřeli svoji sociálně-inženýrskou ruku do další oblasti lidského života. Učinili to, co na regulatorním běžícím pásu konají den co den.

Tentokrát zasáhli v oblasti držení zbraní a tím zřejmě probrali ze snů další skupinu občanů, kteří si doteď naivně mysleli, že EU je pouze jakýsi jen dobrácký strejda, který nedělá nic jiného, než po hrstech rozdává dotace na počkání.

V tomto kontextu je dokonale bizarní snaha (která je sama o sobě logická a chvályhodná) ministra vnitra Chovance (ČSSD), který vymýšlí, jak by Česko z platnosti regulatorní směrnice mohlo uniknout.

Ministr Chovanec a jiní socialisté, kteří se v držení zbraní staví (ať už upřímně nebo jen populisticky před blížícími se volbami) proti názoru bruselských vládců, by se měli podívat do programu vlastní strany. Ten žádá, aby se Česko ještě těsněji integrovalo do EU, tedy aby se stalo součástí hospodářské a měnové unie, posunulo se do jádra EU, přijala euro atd. atd.

Sjednocování legislativy a regulace všeho druhu jsou přece plně v souladu s proevropským programem ČSSD, tak čemu se její představitelé dnes tak diví?

A čemu se diví všichni ti, kdo dodnes podporovali či podporují členství ČR v EU? Celoevropská legislativa a vynucování plánů nevoleným byrokratickým centrem kdesi v Bruselu to byla, je a bude přirozená podstata fungování Evropské unie.

Regulace všeho je důsledek integrace EU

Zbraňová směrnice je logickým důsledkem evropské integrace, je důsledkem Lisabonské smlouvy, kterou přece ČSSD a většina stran v Česku podporovala.

Chovancova strana by tedy měla být konzistentní a namísto marného, možná jen navenek hraného odporu vůči nejnovější směrnici zmrazující držení zbraní občany, která přišla z Bruselu, by měla státnicky přitakat „historické nutnosti“ a „moudrosti“ bruselské mašinerie, která již dávno převzala vládu nad Českem.

Analyzovat samotnou směrnici o zbraních je velmi snadné a nemá přitom smysl chodit do detailů. Unie, respektive její byrokraticko-politické mocenské jádro zřejmě začínají mít strach z vlastních (původních) občanů. I rozhodli se je celoevropskou regulací (tedy omezováním) držení zbraní zbavit posledních zbytků naděje a nástrojů, kterými by se případně mohli bránit moci a vůli politických a byrokratických elit.

Tedy těch elit, které si z Evropy udělali dojnou krávu pro svůj luxusní život a které si z Evropy současně dělají pokusnou laboratoř pro své totalitní, sociálně inženýrské experimenty, jejichž cílem je spojit oheň, vodu i vítr do harmonicky poslušné masy univerzálních a navěky spokojených euroobčánků.

Ostatně, nejnovější směrnice je jen první etapou boje Bruselu proti vlastnictví zbraní. Další směrnice má ještě více přitvrdit a tedy zřejmě držení zbraní úplně vymýtit. Tedy, ponechat zbraně pouze a toliko v rukou ozbrojených složek státu a Bruselu.

Regulace terorismu

Eurokomisní vrchnost a jí ovládaná většina europoslanců se při své snaze o odzbrojení původního obyvatelstva manipulativně odvolávají na boj proti terorismu. Větší regulace legálního držení zbraní má podle bruselských vládců Evropy prý zabránit teroristům v jejich zločinech…

Ve skutečnosti však jakékoliv celoevropské regulace legálního držení zbraní nemají a nikdy nebudou mít s terorismem a teroristy nic společného. Jak již bylo mnohými novodobými eurodisidenty uvedeno nespočetněkrát, teroristé si s legálností držení zbraní a s dodržováním jakýchkoliv zákonů vůbec nedělají těžkou hlavu.

Terorista, který by se poctivě řídili eurosměrnicemi a všemi národními zákony, by byl svým vlastním protimluvem a nemohl by se stát teroristou. Což je zjevný nesmysl.

Terorista se stává teroristou právě proto, že nedodržuje zákony v oblasti ochrany lidského života. Zbraně si obstará nelegálně a příslušné eurosměrnici se vysměje, tedy pokud se vůbec dozví o její existenci…

Snaha o jakousi „regulaci terorismu“ je ze strany Bruselu bizarní a šílená.

Naši zbyteční europoslanci

Nová evropská směrnice, kterou poctivě odsouhlasil Evropský parlament, je však na světě a může tak pokračovat již dávno započaté dílo zkázy a destrukce přirozených obranných mechanismů občanské společnosti.

Co na tom, že všichni europoslanci zvolení v Česku se výjimečně semkli a postavili se proti. Vždyť je v europarlamentu ani nenechali předložit k hlasování pozměňovací návrhy… Bezmocnost zástupců malého státu se projevila v přímém přenosu.

Ten, kdo si doposud naivně myslel, že tuzemské volby do EP mají reálný smysl (pomineme-li solidní hmotné zabezpečení pro 21 domácích politiků na dobu 5 let), mohl tentokrát důvodně zapochybovat o správnosti svého úsudku.

Naši europoslanci nemají v EP sebemenší šanci prosazovat jakékoliv alespoň trochu podstatnější zájmy České republiky. Hlasování o zbraňové regulaci toho budiž jasným důkazem.

Veřejnost ale brzy zapomene a v příštích eurovolbách jistě ráda opětovně přijde stvrdit legitimitu „vznešeného“ kontinentálního parlamentu a celé bruselské mašinerie. Dá se důvodně předpokládat, že celá tuzemská politická reprezentace bude své ovečky ve svatém zápalu boje za lepší příští lákat a vábit státotvornými frázemi k účasti v eurovolbách tak, jakoby se v březnu 2017 vůbec nic špatného nestalo.