Miroslava Peltu ve funkci šéfa prvoligového Jablonce vystřídal nizozemský podnikatel André Kruf. Ten ještě donedávna šéfoval loterijní firmě Tipgames, která je hlavním sponzorem Jablonce, ale současně čelí nucené dražbě.

Miroslav Pelta už není šéfem fotbalového Jablonce. Novým prezidentem klubu FK Jablonec se stal André Kruf, který byl ještě donedávna šéfem loterijní společnosti Tipgames. Tato firma je hlavním sponzorem fotbalového Jablonce, ale současně čelí nucené dražbě, do které propadla jako zástava za nesplacený úvěr své mateřské společnosti. 

Nizozemský podnikatel Kruf však již od 23. září letošního roku není statutárním představitelem firmy Tipgames.

Valná hromada FK Jablonec zvolila Krufa novým předsedou představenstva klubu a současně byl jmenován do funkce prezidenta fotbalového Jablonce.

Pelta v Jablonci nadále zůstává členem představenstva a je stále většinovým majitelem klubu. Potvrdil však, že chce v budoucnu prodat svůj majoritní podíl.

Tipgames se v dražbě neprodal ani napotřetí
Loterijní firma Tipgames, která je hlavním sponzorem fotbalového klubu FK Jablonec, a jejímž šéfem byl André Kruf, se již třikrát ocitla v nucené dražbě, která však skončila neúspěchem.

Firma Tipgames, která v ČR provozuje síť sportbarů s loterijními automaty, propadla do nedobrovolné dražby jako zástava za nesplacený úvěr své mateřské společnosti.

Podle dražebního posudku má Tipgames hodnotu 281 milionů korun, přičemž pohledávka Commerzbank za mateřskou společností firmy Tipgames, firmou TG Holding, činí 452 mil. Kč.

TG Holding nebyl schopen splácet svůj dluh, proto banka přistoupila k nedobrovolné dražbě akcií firmy Tipgames.

Dopady na Jablonec

Kruf ještě před konáním zatím poslední dražby z letošního září nevyloučil, že nucený prodej firmy může mít vliv na sponzoring klubu FK Jablonec.

„Určitý dopad na sponzoring FK Jablonec to mít může v případě, že subjekt, který akcie v dražbě získá, nebude chtít pokračovat jako partner jabloneckého fotbalu,“ prohlásil Kruf ještě před konáním třetí dražby.

Kruf také vysvětlil, že nedobrovolná dražba akcií firmy Tipgames není způsobena ekonomickou situace společnosti, ale tím, že „nový akcionář nesplnil podmínky spojené s akvizičním úvěrem, který si vzal na akvizice Tipgames“.

Více o kauze Tipgames čtěte ZDE:

Hlavní sponzor fotbalového Jablonce, firma Tipgames, se v dražbě neprodal ani napotřetí