Cristiano Ronaldo už dorazil do Turína...

Cristiano Ronaldo už dorazil do svého nového angažmá. Portugalec, jenž senzačně přestoupil z Realu Madrid do Juventusu, přicestoval do Turína soukromým tryskáčem v neděli večer. V pondělí Ronaldo podstoupil zdravotní prohlídku, vyrazil na setkání se spoluhráči a poté na tiskovou konferenci.

Italský velkoklub koupil jednoho z nejlepších fotbalistů historie za 100 milionů eur (asi 2,6 miliardy korun) z Realu Madrid a podepsal s ním čtyřletou smlouvu.

„Juventus patří mezi nejlepší kluby na světě. Přestoupit do nejlepšího celku v Itálii bylo snadné rozhodnutí, jde o velmi důležitý krok v mé kariéře,“ uvedl Ronaldo ve VIP sálu pojmenovaném po rodině Agnelli, která dlouhá léta vlastní a řídí Juventus.

„Je to ohromná výzva. Mnozí hráči v mém věku – se vší úctou – volí jinou cestu. Já ale rád vystupuji ze své komfortní zóny, výzvy vyhledávám. Juventusu jsem za tuto příležitost velmi vděčný,“ řekl třiatřicetiletý fotbalista.

Portugalská hvězda během pondělka podstoupila zdravotní prohlídku, setkala se s prvními spoluhráči i trenérem Allegrim. Pak před třemi stovkami novinářů hovořila na velké tiskové konferenci.

Na závěr dne je přichystaná velkolepá akce v Allianz Stadium pro příznivce Juventusu. Představení hvězdného CR7 by měl doprovázet ohňostroj, hudba a hra světel.

Stávka proti Ronaldovi nevyšla

Zaměstnanci automobilky Fiat plánovali kvůli příchodu Cristiana Ronalda stávku. Do stávky vyhlášené na protest proti vysoké částce zaplacené za přestup Cristiana Ronalda do Juventusu se ale zapojilo pouze pět ze zhruba 1 700 pracovníků pondělní směny v továrně automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) v italském městě Melfi.

„Protestní akce prosazované v posledních dnech v souvislosti s fotbalem jsou jednoznačným fiaskem,“ citovala mluvčího automobilky agentura Reuters. (jaz)