Air Bank znovu výrazně snižuje úroky u hypoték, nejnižší sazba nově začíná na 4,69 %. (Ilustrační foto).

Air Bank od 16. února 2024 zlevnila hypotéky s oblíbenými kratšími fixacemi na 2 a 3 roky o 0,5 procentního bodu. Nejnižší sazba při refinancování hypotéky začíná na 4,69 % ročně a řadí se mezi nejnižší na trhu.

„V únorové změně úrokových sazeb pokračujeme v trendu zvýhodnění 2- a 3leté fixace. Chceme tím podpořit klienty uvažující o hypotéce v následujících jarních měsících. Poptávka našich klientů po krátkých fixacích stále roste se sílícím očekáváním v pokračování postupného snižování úrokových sazeb.“

„Po aktuálním snížení sazeb naše nabídka hypoték začíná od 4,69 % a umíme tak hlavní 2-, 3- a 5leté fixace nabídnout s roční úrokovou sazbou pod 5 %,“ uvedl Marek Richter, vedoucí hypotečních služeb Air Bank.



Sjednání a vedení hypotéky jsou v Air Bank zdarma, stejně jako změna výše a termínu splátky, mimořádné splátky nebo předčasné splacení hypotéky kdykoliv během fixace. Klienti mají možnost využívat také Chytrou rezervu, do které mohou vložit peníze navíc a snížit si tak výši jistiny pro výpočet úroků. Peníze z Chytré rezervy si lze v případě potřeby vzít zase zpět.

Air Bank poskytuje hypotéky s LTV až do 90 % se stejnou úrokovou sazbou jako hypotéky s LTV ve výši 80 %, a to především klientům do 36 let věku. Zájemci o hypotéku mohou na webových stránkách využít jednoduchou kalkulačku, na níž si už předem spočítají výši sazby, kterou jim banka může poskytnout. O hypotéku mohou klienti Air Bank zažádat online, a to i v mobilní aplikaci My Air. (sfr)