ČEZ Prodej od 1. ledna 2024 zlevňuje obchodní složku elektřiny o 20 procent. (Ilustrační foto).

ČEZ Prodej od 1. ledna 2024 zlevňuje obchodní složku elektřiny o 20 procent. Firma už dokončila rozesílku 1,6 milionu informačních dopisů a e-mailů zákazníkům s elektřinou či plynem na dobu neurčitou. Těm se od ledna výrazně sníží obchodní část ceny energií, tedy ta část, kterou může dodavatel ovlivnit.

ČEZ Prodej u elektřiny nabízí jeden z nejlevnějších produktů na trhu. Podobně výhodně vychází u elektřiny i tříletý schodový produkt s postupně klesající cenou. Také v nabídce plynu na dobu neurčitou patří produkty ČEZ Prodej mezi ty nejvýhodnější k sjednání.

Od 1. ledna 2024 snižuje ČEZ Prodej cenu obchodní složky elektřiny o více než 20 % oproti současnému stropu. Cena ve výši 3 960 Kč/MWh (bez DPH) je tak jednou z nejnižších, za kterou si zákazník na trhu může produkt na dobu neurčitou sjednat. U plynu se ceny od ledna sníží o téměř 30 % pod strop.

Také v nabídce plynu na dobu neurčitou se ČEZ Prodej drží s nabídkovou cenou 1 790 Kč/MWh bez DPH na předních příčkách nejvýhodnějších produktů, zdůraznila firma.

„Jsme rádi, že můžeme zákazníkům na nefixovaném produktu nabídnout od ledna výrazné zlevnění: u elektřiny ušetří oproti stropu přes 1 000 korun na MWh bez DPH, u plynu přes 700 korun bez DPH. Zlevnění proběhne automaticky, zákazníci nemusejí nikam chodit ani volat,“ upřesnil generální ředitel ČEZ Prodej Tomáš Kadlec.

„V průběhu ledna je budeme informovat o nastavení výše jejich záloh. I tak ale jednoznačně doporučujeme i nadále se zaměřovat na úsporná řešení a pravidelně dělat samoodečty a kontrolovat spotřebu. Letos naši zákazníci zadali už 1,6 milionu samoodečtů, tedy o 120 procent více než loni,“ doplnil Kadlec.

Všichni zákazníci, kterých se zlevnění týká, již byli o snížení ceny informováni. Celkem ČEZ Prodej postupně rozeslal přes 1,6 milionů dopisů a e-mailů, tak aby všichni dotčení obdrželi informaci o změně nejpozději měsíc předem.

Také zákazníci, kteří preferují jistotu a raději volí fixované produkty, u ČEZ najdou výhodné produkty, uvedla díle firma.

Tříletá fixace elektřiny s postupně klesající cenou vyjde u nejběžnější sazby D02 v průměru na 3 790 Kč/MWh bez DPH ročně, což z ní opět činí jednu z nejvýhodnějších nabídek na trhu.

Zájem domácností o fixace přitom již několik měsíců prudce roste. V listopadu činil podíl fixovaných produktů na nových smlouvách 66 % u elektřiny a dokonce 79 % u plynu. Nejvíce lidé volí právě tříletý fix a to jak u elektřiny, tak u plynu, informoval ČEZ Prodej. (sfr)