innogy: 200 tisíc zákazníků se už nemusí obávat extrémních cen energií po skončení stropů.

Firma innogy oznámila, že 200 tisíc jejich zákazníků se už nemusí obávat extrémních cen energií po skončení vládních stropů. Společnost innogy pomůže zákazníkům z řad domácností a malých firem, kterým by ceny zemního plynu a ‍elektřiny po 1. lednu 2024 vyskočily na úroveň z období extrémní cenové krize.

„Našli jsme řešení pro zákazníky nejvíce zasažené energetickou krizí. Srazíme jim ceny výrazně pod dnešní vládou stanovené stropy.,“ uvedla firma.

Všem zákazníkům z této skupiny nabízí nový produkt RESTART, který jim zajistí výrazně nižší ceny za obě komodity už od 15. září letošního roku.

„Jsme schopni garantovat atraktivní ceny až ‍do konce roku 2025. Tzn. nabízíme produkt s klesající cenou na 27 měsíců a s výhodou nové smlouvy ještě před začátkem příští topné sezóny,“ informovala společnost.

S tím, že typický zákazník, který má fixovanou smlouvu na vysokých „krizových cenách“ může ročně ušetřit za plyn 17 tisíc Kč a za elektřinu 12 tisíc Kč. Ve výjimečných případech se může jednat o ‍úsporu za plyn až 27 tisíc Kč za rok.

„Nechceme, aby zákazníci dopláceli na extrémní ceny z období krize. Proto jim mimořádně a ‍jednorázově nabízíme novou smlouvu, tedy produkt RESTART za nižší ceny. Díky aktuálnímu poklesu nákupních cen můžeme postupně tlačit ceny pro koncové zákazníky směrem dolů.“

„Tyto ‍pozitivní cenové efekty z velkoobchodního trhu promítáme postupně všem skupinám našich zákazníků do jejich produktů a vyúčtování,“  uvedl David Konvalina, ředitel maloobchodu innogy Energie.

V průběhu srpna innogy osloví dopisem či e-mailem více než 200 tisíc zákazníků, kterých se efekt nárůstu cen po 1. lednu 2024 týká a nabídne jim nový produkt, který „ochrání jejich rodinný rozpočet a dodá cenovou jistotu pro příští období“.

Podmínkou pro výrazné snížení ceny u této skupiny zákazníků je podpis nové smlouvy a tedy tzv. RESTART.

„Jedině tak dokážeme naše zákazníky ochránit. Zákazníci, kterých ‍se ‍týká tento negativní efekt energetické krize musejí pouze zareagovat a vrátit podepsané nové smlouvy innogy či tuto nabídku akceptovat na internetu,“ podotkla firma.

„Přijmout náš RESTART je jednoduché a velmi pragmatické řešení pro všechny, kterým hrozí extrémní růst ceny energií po Novém roce. Cenové stropy, které stanovila vláda pro rok 2023, totiž pravděpodobně skončí,“  doplnil David Konvalina. (sfr)