Křetínského EP New Energies má schválený projekt větrných elektráren s výkonem 100 MW v Německu.

Firma EP New Energies GmbH (EPNE), developer obnovitelných zdrojů vlastněný skupinou EPH, oznámil úspěšné schválení svého projektu větrné farmy v oblasti těžby hnědého uhlí v německé Lužici. EP New Energies ve spolupráci s LEAG získala stavební povolení na výstavbu 17 větrných turbín s kombinovaným výkonem přibližně 100 MW.

Tento významný milník dále upevňuje pozici EPNE jako lídra v rozvoji obnovitelné energie.

Projekt větrné farmy s názvem „Forst-Briesnig II“ bude vyvinut a postaven společností EPNE ve spolupráci se společností LEAG, která vlastní pozemek, na kterém se bude projekt nacházet.

Větrná farma, která se nachází v regionu Lužice nedaleko města Forst (Braniborsko), bude postavena na rekultivační ploše povrchového dolu Jänschwalde, což je důkazem odhodlání přeměnit průmyslovou půdu pro udržitelnou výrobu energie.

Dominique Guillou, výkonný ředitel EPNE, k tomu uvedl: „Jsme hrdí na to, že děláme významné kroky v přechodu na čistou energetiku. Větrná farma Forst-Briesnig II představuje nejen jedno z největších schválení německou vládou, jaké kdy bylo uděleno pro pobřežní větrnou farmu v Německu, ale společně s přilehlým energetickým parkem Bohrau, který je v procesu pokročilého plánu rozvoje, bude do portfolia obnovitelných zdrojů energie přidáno více než 500 MW obnovitelné kapacity“.

„Díky těmto a dalším připravovaným projektům dosahujeme obrovského pokroku na cestě k našemu cíli přeměnit region v centrum výroby čisté energie. S napětím očekáváme, že v nadcházejících měsících zahájíme pozemní přípravy pro výstavbu,“ dodal.

EPNE si podle svého vyjádření uvědomuje transformační potenciál projektu větrné farmy Forst-Briesnig II. Bude nejen vyrábět obnovitelnou energii, ale také lákat investory a podpoří hospodářský růst v celém regionu.

Větrná farma, která má být uvedena do provozu v roce 2025, bude ročně vyrábět 270 000 MWh čisté elektřiny, čímž pokryje potřeby 77 000 domácností a výrazně sníží emise CO2.

„EPNE je i nadále odhodlána řídit přechod k zelenější budoucnosti prostřednictvím inovativních zdrojů obnovitelné energie, jako je Forst-Briesnig II,“ uvedla firma. (sfr)