Česká platforma TENT.com zjednoduší vstup do světa kryptoměn. (Ilustrační foto).

Česká platforma TENT.com zjednoduší vstup do světa kryptoměn. Usnadnit lidem vstup do světa kryptoměn. To je jedno z hlavních poselství nové české platformy TENT.com. Klientům umožňuje obchodování s kryptem během pár minut a její zákazníci navíc své kryptoměny budou moci převádět a platit s nimi kdekoliv po světě, kde je akceptována karta Mastercard.

„TENT.com chce být branou do světa kryptoměn pro běžné uživatele. V oblasti spojující svět tradičních financí a kryptoaktiv se chceme stát lídrem,“ řekl na tiskové konferenci David Tacl, CEO společnosti TENT.

Všechny klíčové obchodní operace s kryptoměnami, tedy nákup, prodej i směnu, TENT.com zásadně zjednodušuje, platforma je navíc uživatelsky velmi intuitivní.

„Chceme, aby se TENT stal místem, kde si člověk zvládne odbavit veškeré finanční potřeby. Pro TENT jsou klíčové tyto charakteristiky: jednoduchost používání, soulad s legislativou a bezpečnost a uživatelská přívětivost,“ nastínil Tacl.


David Tacl, ředitel TENT.


Ve světě podle něj funguje jen pár institucí, které umožňují platby, a ještě méně jich dokáže spravovat krypto prostředky ve více úrovních bezpečnosti, kdy takzvané privátní klíče drží sám uživatel. Tato funkcionalita je v TENT.com už v módu testování a bude postupně zpřístupňována v průběhu příštího kvartálu.

Registrace a nákup krypta probíhá v TENT.com velice rychle a intuitivně. V mobilní aplikaci nebo na webu je možné si založit klientský účet, ověření včetně ztotožnění trvá do pěti minut a pak už je možné si nakoupit kryptoměny. Uživatel může prostředky snadno držet také v takzvaných stablecoinech, aby se vyhnul přílišné fluktuaci.

Přes TENT.com aplikaci nakoupí uživatelé kryptoměnu, a také obdrží kartu, se kterou je možné zaplatit prakticky kdekoliv. „V reálném čase umíme při platbě konvertovat krypto na běžnou měnu. Vývoj celého procesu trval opravdu dlouho,“ přiblížil Tacl, s jehož projektem se rozhodl spolupracovat i Mastercard.

„Ve společnosti Mastercard se nadále zaměřujeme na to, abychom lidem, kteří se rozhodnou platit kryptoměnami, nabídli bezpečnou a zabezpečenou volbu. S potěšením spolupracujeme se společností TENT tak, abychom jejich zákazníkům umožnili denně platit za zboží a služby jednoduše a bezpečně prostřednictvím naší důvěryhodné sítě,“ prohlásil Christian Rau, senior vicepresident finančních technologií a krypta pro Mastercard Europe.

Společnost TENT v současné době představuje službu pro koncové uživatele z Evropy, nicméně vzhledem k technologickým možnostem bude také usilovat o rozšíření svých řešení pro B2B projekty a v rámci globálního trhu. V průběhu roku 2023 má být také služba zpřístupněna zákazníkům z řad živnostníků či podnikatelů pro placení business kartami. (sfr)