Innogy zlevní v březnu elektřinu pod cenový strop, podmínkou je fixace.

Po zemním plynu dodavatel energií innogy zlevňuje pod vládou stanovený cenový strop také dodávky elektřiny. Cena za jednu megawatthodinu (MWh) bude 250 korun pod stropem, podmínkou však je uzavření smlouvy na 15 měsíců. Už dříve snížila ceny u plynu. 

Nově innogy nabízí dodávky elektřiny za 4 ‍750 Kč za megawatthodinu v nejběžnějších distribučních sazbách D01d a D02d, tedy pro běžné využití elektřiny v domácnosti na svícení a provoz standardních domácích elektrospotřebičů.

Aktuálně innogy zajišťuje dodávky elektřiny pro více než 600 tisíc zákazníků, což z innogy dělá čtvrtého největšího dodavatele elektřiny v Česku. Celkově innogy dodává plyn a elektřinu pro 1,8 milionu zákazníků.

„Zákazníci se tak dostanou pod cenový strop o dvě stě padesát korun. Nabídka platí pro nové i naše stávající zákazníky, kterým aktuálně končí fixovaná smlouva a podepíší smlouvu od prvního března.“ uvedl David Konvalina, ředitel innogy pro maloobchod a marketing.

Na podstropové ceny se také mohou těšit i zákazníci, kterým bude končit smlouva v nejbližší budoucnosti. Pro ně innogy připravuje také snížení ceny elektřiny. Nové ceny a podmínky tzv. prolongací představí v nejbližších dnech.

Už dříve innogy snížila 320.000 svých stávajících zákazníků dodávky plynu. Sleva 340 Kč za MWh platí od začátku února. Zákazníci, kteří plynem vytápějí rodinný dům tak v průměru podle společnosti ušetří asi 3000 korun za rok. U klientů, kteří plyn používají na vaření, sleva činí 34 procent.

Ceny energií pod vládou stanovenými limity už v minulých týdnech začali nabízet i další dodavatelé. Například E.ON snížil svým klientům bez dlouhodobého závazku elektřinu proti stropu o šest procent a plyn o osm procent. Části klientů snížilo ceny plynu bez fixace také innogy, a to o zhruba 240 Kč za MWh.

Snížení cen stávajícím zákazníkům oznámily také Centropol a MND. Nový tarif ČEZ zase slibuje postupný pokles cen při dlouhodobé smlouvě. Od května sníží své ceny zemního plynu a elektřiny pod vládou stanovený limit i Pražská plynárenská.

Velkoobchodní cena elektřiny v posledních týdnech klesla ke 155 eur (asi 3670 Kč) za MWh bez DPH. U plynu sestoupila k 60 eur (zhruba 1420 Kč) za MWh. Ještě během loňského léta se ceny obou komodit pohybovaly i výrazně nad vládou stanoveným limitem.(at)