Alza.cz spustila v Praze novou službu: Objednávky vytvořené do půlnoci dodává do AlzaBoxů hned druhý den ráno. (Foto: Alza.cz)

Alza.cz spouští v Praze revoluční službu. Objednávky vytvořené do půlnoci dodává do AlzaBoxů hned druhý den ráno. Pomáhá jí v tom moderní automatizovaný sklad, ze kterého nově distribuuje zboží do AlzaBoxů po celé republice.

Nasazením více než 400 robotů firma až čtyřnásobně urychlila expedici zboží ze skladu. Zároveň upravila trasy závozů AlzaBoxů tak, že do nich nyní v Praze doručuje až třikrát denně. Díky tomu zvládá spolehlivé doručení vánočních dárků i na poslední chvíli.

Zákazníci z Prahy nyní mohou objednávat na Alza.cz ještě těsně před usnutím až do půlnoci a ráno je vzbudí SMS s informací o doručení do vybraného AlzaBoxu.

E-shopu to umožnily investice do robotizovaného skladu a do zahuštění sítě AlzaBoxů. To jí umožňuje zvládat vrchol předvánočních nákupů, a i během něj rapidně zkrátit dobu doručení do výdejních schránek.

„Po celé republice nyní máme téměř 1 300 boxů, jen v Praze jich je 300. Všimli jsme si, že hodně zákazníků objednává ve večerních hodinách, s doručením do AlzaBoxů. A my je nechceme nechat zbytečně dlouho čekat,“ řekl Jakub Krejčíř, místopředseda představenstva:

„Proto jsme na výkonný sklad napojili upravené logistické procesy, abychom i tyto, pozdě večer přijaté objednávky, dokázali doručit již ráno,“ dodal.

Všechny AlzaBoxy jsou zásobovány z robotické části skladu. Díky tomu je e-shop schopný vyexpedovat zboží 4x rychleji, sklad můžou objednávky opustit už za 30 minut od vytvoření.

„Spolu s přidáním další třídicí směny a zvýšením počtu závozů to znamená, že když v Praze objednáte do půlnoci, hned ráno máte zboží v AlzaBoxu, což nemá na českém trhu obdoby,“ popsal místopředseda představenstva Miroslav Köváry.

„Chceme, aby se zákazníci mohli na naše služby dokonale spolehnout. Podařilo se nám vybudovat stabilní a hustou síť AlzaBoxů, každý je má ve vzdálenosti do 7 minut, pěšky nebo autem. Stáli jsme před výzvou, jak dostat objednávky k zákazníkům ještě rychleji. Navýšili jsme proto v Praze frekvenci závozu až na třikrát denně. To nám umožňuje objednávky vytvořené do půlnoci doručit již ráno,“ doplnil Krejčíř.

Doručení do AlzaBoxů patří mezi nejoblíbenější způsoby doručení objednávek z Alza.cz, volí ho 76 procent zákazníků. V rámci zákaznického programu AlzaPlus+ je navíc zdarma, jinak cena začíná na 49 Kč. (pel)