Česká spořitelna zjednoduší podmínky pro získání Plus účtu zdarma. Stačit budou jen 4 platby kartou v měsíci. (Ilustrační foto)

Česká spořitelna zjednoduší od 1. února 2023 podmínky, za kterých lze získat Plus účet zcela zdarma. Nově bude stačit splnit pouze jednu podmínku, a to provést v daném kalendářním měsíci 4 platby debetní nebo kreditní kartou při nákupech u obchodníků v kamenných obchodech nebo na internetu.

Spořitelna tak zruší dosavadní podmínky, kdy klienti museli pro získání Plus účtu zdarma dostávat na účet pravidelný příjem ve výši alespoň  7000 Kč měsíčně, zaplatit minimálně 1x platební kartou a mít k účtu aktivován jeden další produkt – např. penzijní spoření, hypoteční úvěr, spotřebitelský úvěr, úvěr ze stavebního spoření či investice.

Pokud se klientovi v daném měsíci nepodaří 4x zaplatit kartou, bude ho stát vedení Plus účtu 100 Kč.

“Výhody Plus účtu již u nás využívá téměř dva miliony našich klientů, přičemž naprostá většina z nich provede v průměru měsíčně kartou 28 platebních transakcí. Věříme, že zjednodušením podmínek pro jeho získání zdarma oslovíme ještě více klientů, kteří budou moci naplno využívat všech výhod digitálního bankovnictví George a zároveň získají řadu benefitů za to, že se aktivně starají o své finanční zdraví a finanční zdraví své rodiny. Spořitelna tímto krokem bude v podstatě nabízet již jen bezpoplatkové účty – Standard účet a Plus účet,” řekla Tatiana Vodička, která má nabídku účtů pro klienty na starost.

Celkově mají klienti u Spořitelny přes 3 miliony osobních účtů, přičemž pro více než 2,2 milionu klientů se jedná o primární účet (mají na účtu pravidelný příjem a aktivně používají platební kartu při nákupech v obchodech či na internetu nebo s ní vybírají hotovost v bankomatu).

Více než 2 miliony klientů má účet zdarma. Česká spořitelna je tak na trhu banka s největším počtem klientů, kteří za vedení účtu neplatí žádný poplatek. (pel)