Akcionáři Twitteru schválili nabídku Elona Muska na převzetí americké internetové společnosti za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun). Miliardář už ale podnik nechce. (Ilustrační foto: Redakční koláž)

Akcionáři Twitteru schválili nabídku Elona Muska na převzetí americké internetové společnosti za 44 miliard dolarů (zhruba 1,1 bilionu korun). Miliardář už ale podnik nechce, v červenci se rozhodl smlouvu o koupi vypovědět. Rozhodnout tak bude muset soud. 

Musk se na převzetí společnosti Twitter za 44 miliard dolarů (asi 1,1 bilionu korun) dohodl letos v dubnu. Později však začal hrozit zrušením smlouvy o převzetí. Firmu Twitter vinil, že odmítá žádosti o poskytnutí údajů ohledně falešných a spamových účtů na své stejnojmenné sociální síti.

V červenci nakonec smlouvu o koupi vypověděl. Firma však přesto žádá uzavření transakce a hodlá se s Elonem Muskem bojovat u soudu za naplnění smlouvy o převzetí.

Musk podal protižalobu. Požaduje, aby mu soud kvůli údajnému porušení podmínek Twitterem umožnil odstoupit od dohody bez zaplacení sjednaného poplatku ve výši 1 miliardy dolarů.

Elon Musk, který je v současnosti nejbohatším člověkem na planetě, si dříve stěžoval, že společnost nedokázala naplnit svůj potenciál jako platforma pro svobodu projevu. (pel)