Zmodernizovaný Kaufland v Novém Jičíně nabídne pohodlné nakupování, čerstvé regionální produkty i nabíjení pro elektromobily. (Foto: Kaufland)

Rychlé nakupování díky technologii K-Scan, samoobslužné pokladny, pulty s širokou nabídkou čerstvých produktů, nabíjecí stanice pro elektromobily a spoustu dalšího pro pohodlný nákup nabízí zákazníkům prodejna Kaufland v Novém Jičíně, která se po modernizaci otevřela 31. srpna.

„Děkujeme zákazníkům za trpělivost během modernizace, která probíhala za plného provozu, a věříme, že nové, komfortní nákupní prostředí a široký sortiment ocení,” řekla Renata Maierl, tisková mluvčí obchodního řetězce.

Příjemnou atmosféru prodejny o rozloze 2838 m2 podtrhuje barevná výmalba prodejních ploch, nové LED osvětlení i přehledný navigační systém. Na nově instalovaných terminálech pak zákazníci najdou plánek prodejny a mohou si zde také ověřit cenu, složení výrobků nebo se dozvědět podrobnosti o akčních nabídkách.

Další novinkou, která výrazně urychlí a usnadní nakupování, jsou skenery a aplikace K-Scan.

„Zákazníci si zboží mohou sami naskenovat, ihned vložit do tašky a pak už jen zaplatit u některé z expresních pokladen,” uvedla Renata Maierl výhody této technologie.

Spolu s ní je zákazníkům k dispozici i zóna osmi pokladen nejnovějšího typu s ochranným plexisklem a také šest expresních a dvě K-Scan pokladny.

(Foto: Kaufland)

Nové jsou rovněž velkorysé obslužné pulty s širokým sortimentem čerstvých produktů od uzenin a sýrů přes lahůdky až po drůbež a další druhy masa, včetně toho z vlastního masozávodu. Do úseku pečiva přibyla ještě ohřevná vitrína s grilovanými kuřaty.

„Čerstvé výrobky jsou mezi zákazníky velmi oblíbené, jsme proto moc rádi, že jim bohatou a pestrou nabídkou můžeme vyjít vstříc,“ vysvětlila rozšíření spektra čerstvých produktů Renata Maierl.

Tento sortiment zahrnuje mimo jiné produkty od mnoha lokálních dodavatelů, ať už jsou to mléčné či uzenářské výrobky, pečivo, ovoce, zelenina a bylinky nebo třeba řemeslná piva.

Zastáncům zdravé výživy nebo těm s potravinovými intolerancemi nabízí nový Kaufland spoustu produktů v bio kvalitě, bez lepku či bez laktózy, které zákazníci najdou zejména pod privátními značkami K-Bio, K-take it veggie nebo K-Free. Nechybí ani úsek To Go s výrobky pro rychlé občerstvení.

Při přestavbě byl kladen důraz také na šetrný přístup k životnímu prostředí a udržitelnost. Vytápění prodejny proto díky rekuperačnímu zařízení zajišťuje odpadní teplo z chladicích zařízení a nový je i chladící a mrazící nábytek v ekologičtější variantě s dvířky.

Součástí prodejny jsou koncesionářské plochy, zákazníci tak mají při ruce lékárnu, tabák, květinářství či chovatelské potřeby nebo dva bankomaty.

Nákupní komfort dotváří moderní zákaznické toalety s přebalovacím pultem, skříňky na zavazadla nebo automat na čerstvě namletou kávu.

Parkoviště nabídne celkem 192 míst, včetně sedmi stání vyhrazených pro hendikepované, čtyř pro rodiče s dětmi a čtyř nabíjecích stanic pro elektromobily.

Obchodní řetězec nezapomněl ani na zaměstnance. Těm je k dispozici moderní, příjemné zázemí s plně vybavenou kuchyňkou a prostornými šatnami. (pel)