Divize CSG Aerospace vyvíjí systém CSG Unmanned na řízení letového provozu dronů. (Ilustrační foto - radar společnosti ELDIS).

Divize CSG Aerospace vyvíjí systém CSG Unmanned na řízení letového provozu dronů. Systém má pomoci hladkému řízení letového provozu bezpilotních letounů. Cílem je zajistit, aby se drony staly komfortně a bezpečně součástí běžného života.

Uvedl to na sociálních sítích holding Czechoslovak Group (CSG), jehož součástí je i divize CSG Aerospace.

„Budoucnost patří dronům. Blíží se doba, kdy budou sloužit k přepravě zboží a časem možná i lidí. Několik firem z naší divize CSG Aerospace společně vyvíjí systém CSG Unmanned, který pomůže hladkému řízení letového provozu bezpilotních letounů,“ uvedl CSG.

„Drony se tak komfortně a bezpečně stanou součástí našeho života,“ dodal.

CSG Aerospace zastřešuje české a slovenské společnosti působící v leteckém průmyslu. Firmy divize CSG Aerospace vyrábějí a poskytují civilní i vojenskou leteckou techniku, palubní a komunikační systémy, modernizace letecké techniky, radary pro protivzdušnou obranu a řízení letového provozu.

Vyvíjejí také software pro systémy řízení letového provozu a navazujících služeb, zajišťují opravy letadel a logistickou podporu a poskytují komplexní letový i pozemní výcvik vojenského a civilního personálu, letecké práce, servisní služby i speciální a obchodní leteckou dopravu.

Součástí divize CSG Aerospace jsou firmy ELDIS PARDUBICE, RETIA, CS SOFT, ATRAK, EUROPEAN AIR SERVICES,
JOB AIR TECHNIC, SLOVAK TRAINING ACADEMY a ČESKÁ LETECKÁ SERVISNÍ.

Czechoslovak Group (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu, který vlastní český podnikatel Michal Strnad. CSG podporuje rozvoj tradičních českých a slovenských společností, jež se věnují obranné i civilní průmyslové výrobě a obchodu.

V podnicích začleněných do holdingu CSG a v propojených firmách pracuje více než 8200 zaměstnanců. V roce 2021 dosáhly konsolidované tržby holdingu hodnoty 14,4 mld. korun.

Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl. S produkty společností CSG se lze díky silné proexportní orientaci holdingu setkat na všech kontinentech a počet zákazníků holdingu se stále rozrůstá. (sfr)