Kaufland stáhl z prodeje "Babišův" půlkilový světlý toustový chleba Penam.

Kaufland stáhl z prodeje „Babišův“ půlkilový světlý toustový chleba Penam. Chléb stahují z prodeje řetězce Globus a Kaufland. Zákazníci, kteří jej již zakoupili, získají své peníze zpět.

„Společnost Penam, a. s. z preventivních důvodů stahuje z prodejní sítě obchodů Kaufland Česká republika v.o.s. následující výrobek: Penam Toustový chléb světlý KB 500g,“ uvedl Kaufland.

„Zákazníkům nedoporučujeme světlý toustový chleba s datem spotřeby 19. 8. 2022 konzumovat,“ uvedla tisková mluvčí koncernu AGROFERT Lucie Bukovanská a dodala: „Zakoupené produkty je možné vrátit v místě prodeje nebo u dodavatele, a to i bez předložení účtenky.”

Společnost Kaufland okamžitě zareagovala a stáhla dotčený výrobek z prodeje.

Společnost Penam, a.s. se se za vzniklé obtíže všem zákazníkům velmi omlouvá, tlumočil řetězec Kaufland postoj společnosti Penam.

Pekárny Penam patří do holdingu Agrofert, jehož vlastníkem je skrze svěřenské fondy poslanec a šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

Stejně jako v letošním květnu jde údajně o problém s nekvalitou výrobku a s plísní, která se na něm objevuje ještě před konečným datem spotřeby.

Podobný problém řešil řetězec Globus na začátku letošního května. Tehdy musel stáhnout z prodeje toustový chléb světlý 500g, také značky Penam. (sfr)


VÍCE O TÉMATU ČTĚTE ZDE:

Penam musí vrátit stamilionovou dotaci na linku na toustový chléb