Skanska dokončila hrubou stavbu nového srdce Holešovic Port7. Třetina budovy je již pronajatá. (Foto: Skanska)

Společnost Skanska zaznamenala významný milník v podobě dokončení nosné železobetonové konstrukce Port7. Po 16 měsících dosáhla stavba budovy nejvyššího podlaží, a to za využití 31 000 m3 betonu a 4 100 tun ocelové výztuže. Víceúčelový projekt Port7 transformuje bývalou průmyslovou zónu v blízkosti Trojského mostu a nabídne více než 35 800 m2 kancelářských a obchodních prostor.

Dokončení přístavu Port7 je plánováno na druhé čtvrtletí roku 2023. Téměř třetina budovy je již pronajata.

Významný úspěch pro společnost Skanska

Developerská společnost Skanska dosáhla v projektu Port7 významného milníku. Dokončení železobetonové nosné konstrukce se odborným pracovníkům podařilo za necelých 400 dní. Uložili při tom 31 000 m3 betonu a použili 4 100 tun výztuže.

„Dokončili jsme celou nosnou konstrukci včetně nejvyšší budovy s 10 nadzemními podlažími. Projekt má také dvě podzemní patra, která jsou určena převážně k parkování. Při stavbě jsme využili čtyři věžové jeřáby a na pracích se podílelo asi 150 pracovníků, zejména tesařů a železářů,“ uvedl Jan Hes, projektový manažer Port7.

Po dokončení nabídne Port7 více než 35 800 m2 pronajímatelných ploch ve třech budovách, a to zejména kanceláře a retailové prostory v přízemí.

Vizualizace: Skanska

Nábřeží s novým dynamickým kancelářským centrem

Stavební práce budou nyní pokračovat instalací fasády, která dodá budovám jejich charakteristický moderní vzhled.

Celkovou architektonickou koncepci areálu navrhlo studio DAM.Architekti.

Skanska dále postupuje s pracemi na zhotovení vodotěsného střešního pláště na střechách a terasách budov. V interiérech zároveň pokračují montáže technologických instalací, výtahů, sádrokartonových konstrukcí a realizace litých a zdvojených podlah.


Další objektivní informace o vybraných developerských projektech, včetně projektů firmy SKANSKA, se v deníku BYZNYS NOVINY dočtete na stránce „DEVELOPERSKÁ DYSTOPIE“


„Současně s dokončováním shell & core fáze se Port7 připravuje na první fit-outy, které vzniknou na míru dle přání a požadavků našich nájemců,“ dodal Hes.

Nový veřejný prostor plný zeleně a excelentních kanceláří již přilákal první nájemce projektu. Klinika Oční centrum Praha využije 1 600 m2 v přízemí budovy ‚Edinburgh‘.

Skupina Direct poskytující finanční a pojišťovací služby si pronajala celou budovu ‚Alexandria‘ o rozloze 4 200 m2 včetně retailových prostor.

Scott.Weber Workspace, poskytovatel flexibilních kanceláří a coworkingových prostor, podepsal smlouvu na 3 800 m2 v budově ‚Edinburgh‘.

Vizualizace: Skanska

Port7 spojí zdraví, udržitelnost a příjemné prostředí

Společnost Skanska klade důraz na udržitelnost a také na zdraví nájemců.

Proto Port7 usiluje o získání certifikátů LEED Platinum, WELL Platinum a WELL Health-Safety Rating, který vychází z potřeby chránit v postpandemické době zdraví nájemníků i návštěvníků.

„Port7 bude výjimečný velkým veřejným prostorem, parkem a promenádou podél řeky. Nájemníci i návštěvníci navíc budou mít navíc k dispozici řadu obchodů a služeb na piazze mezi budovami. Věříme, že díky tomu bude Port7 nejen skvělým prostředím na práci, ale také místem pro trávení času s přáteli,“ uzavřel Hes. (pel)


Další objektivní informace o vybraných developerských projektech, včetně projektů firmy SKANSKA, se v deníku BYZNYS NOVINY dočtete na stránce „DEVELOPERSKÁ DYSTOPIE“