IKEA spouští cirkulární hub online. Použitý nábytek vykoupí i v regionech.

IKEA spouští cirkulární hub online. Použitý nábytek vykoupí i v regionech, kde nabídne také náhradní díly. Nabídka výrobků, které IKEA prodává v cirkulárních hubech, bude od 14. června dostupná online. Další novinky se týkají výdejních míst v krajských městech.

Nově budou mít zákazníci možnost odvézt sem použitý nábytek, který se rozhodli prodat přes službu Druhý život nábytku. Výdejní místa nabídnou také základní náhradní díly.

Od 14. června najdou zákazníci na webu IKEA přehled zboží, které nabízejí cirkulární huby v jednotlivých obchodních domech IKEA. Jde např. o použitý nábytek nebo doprodej výrobků, které už nejsou ve standardní nabídce.

Na webu bude také možné si daný výrobek zarezervovat a během následujících 48 hodin si ho vyzvednout v příslušném cirkulárním hubu.

„Cirkulární huby jsou mezi našimi zákazníky velmi oblíbené, ať už jde o nábytek z expozic, vrácené zboží nebo nábytek, který se k nám dostal přes službu Druhý život nábytku.“

„Všechno toto zboží nabízíme za velmi výhodné ceny. Zpřístupněním této nabídky na webu chceme do našich cirkulárních hubů přivést ještě více zákazníků a nakupování jim usnadnit,“ uvedla Barbora Geršlová, manažerka pro udržitelnost IKEA Česká republika, Maďarsko a Slovensko.

Služba Druhý život nábytku umožňuje zákazníkům nabídnout použitý nábytek k odkupu zpět do IKEA přes web www.druhyzivotnabytku.cz. Dosud museli zákazníci nábytek, na jehož odkupu se s IKEA dohodli, odvézt sami do obchodního domu nebo si objednat odvoz partnerem společnosti pro logistiku.

Nově budou mít možnost tento nábytek odvézt do jednoho z osmi kamenných výdejních míst v regionech (Plzeň, České Budějovice, Ústí nad Labem, Liberec, Hradec Králové, Jihlava, Olomouc a Zlín), které si předem zvolí ve výkupním formuláři na webu.



„Zákazníci z regionů už tak kvůli výkupu nábytku nebudou muset jezdit do obchodního domu IKEA. Ve srovnání s možností nechat si nábytek odvézt mohou zase výrazně ušetřit,“ vysvětlila Geršlová.

Domluvená výkupní cena bude zákazníkům vyplacena do týdne od odevzdání výrobku na výdejním místě, a to pomocí elektronické dárkové karty IKEA.

Na kamenná výdejní místa se rozšiřuje i nabídka základních náhradních dílů pro nábytek IKEA, jako je kování nebo spojovací materiál.

„Tato služba, která je zdarma, zatím funguje na výdejních místech v Plzni a Českých Budějovicích. Postupně ji chceme rozšiřovat i na naše ostatní kamenná výdejní místa. Zákazníci zde najdou skříň se zhruba padesáti nejčastějšími náhradními díly pro naše nejprodávanější výrobky, jako jsou např. série HEMNES nebo MALM,“ dodala Geršlová.

Už od loňského roku funguje také možnost si náhradní díly objednat na webu a nechat si je zaslat.

IKEA nabízí funkční a dostupné bytové zařízení vysoké kvality, které vyrábí s ohledem na lidi i životní prostředí. Pod značkou IKEA funguje několik různých společností s různými vlastníky. Všichni si ale kladnou za cíl vytvářet lepší každodenní život pro co nejvíce lidí. IKEA byla založena ve Švédsku v roce 1943.

S obchodními domy IKEA ve 32 zemích je společnost Ingka Group největším maloobchodním prodejcem IKEA a její prodeje představují přibližně 90 % maloobchodních tržeb IKEA. Ingka Group zaměstnává více než 170 000 zaměstnanců a na konci finančního roku 2021 vykázala IKEA tržby ve výši 37,4 miliardy eur.

Je strategickým partnerem pro rozvoj a inovace podnikání IKEA a pomáhá definovat společné strategie společnosti IKEA. Společnost Ingka Group vlastní a provozuje prodejní kanály IKEA na základě franšízových smluv se společností Inter IKEA Systems B.V. Má tři obchodní oblasti: IKEA Retail, Ingka Investments a Ingka Centres. (sfr)