Řetězec DATART rozšiřuje portfolio služeb o Cenovou nabídku na míru. (Ilustrační foto)

Jedním z důsledků rostoucí inflace a zvyšování cen energií je obava zákazníků z toho, že vlastní finance vydají neefektivně. Značka DATART, maloobchodní prodejce spotřební elektroniky, přichází s řešením a rozšiřuje portfolio služeb o Cenovou nabídku na míru. Tato služba umožňuje zákazníkům, kteří plánují nákup elektro spotřebičů v hodnotě nad 50 tisíc korun, kompletní servis od výběru spotřebičů po dopravu a odborné zapojení. Tato služba reálně šetří zákazníkům peníze a čas, je určena pro domácnosti i podnikatele.

Domácnosti v důsledku rostoucí inflace zvažují investice a pokud se změní jejich priority v rámci nákupního chování, inflaci vnímají stále jako riziko. Při nákupu se více obávají toho, že peníze investují zbytečně a budou jim pak někde jinde chybět.

Současně se projevuje zvyšování cen energií, které se promítá do zvýšené poptávky po energeticky úspornějších spotřebičích. Zájem o úsporné lednice, pračky a myčky se zvýšil zhruba o třetinu a stále roste.

U energeticky úspornějších spotřebičů jsou nižší provozní náklady, a to je v současné době důležitý argument při nákupním rozhodování.

Služba Cenová nabídka na míru na tuto situaci reaguje a částečně eliminuje obavy z nákupu, a to tím, že doporučený výběr elektro spotřebičů přesně odpovídá potřebám domácnosti nebo podnikatele.

Příkladem může být situace, kdy při rekonstrukci domu zákazník potřebuje vyřešit kompletní výměnu kuchyňských spotřebičů. Jde o větší finanční investici, proto zvažování výběru spotřebičů je náročnější časově i odborně.

V rámci služby Cenová nabídka na míru sestaví elektrospecialisté optimální výběr spotřebičů, zajistí jejich dopravu, odbornou instalaci a zapojení. Celý proces je velmi rychlý, personalizovaný a poskytuje domácnostem a podnikatelům zvýhodněné podmínky.

„Chtěli jsme vyjít vstříc zákazníkům, kteří se na nás často obraceli s poptávkou zvýhodněné ceny při odběru zboží ve vyšší hodnotě. Proto jsme se rozhodli na tuto poptávku reagovat nabídkou služby, která požadavky zákazníků řeší komplexně – od odborného poradenství s výběrem spotřebičů, zajištění dopravy a instalace až po zvýhodněnou cenu, prodlouženou záruku a další doprovodné služby,“ vysvětlil Michal Krajča, vedoucí služby Cenová nabídka na míru Datart. (pel)