J&T Finance Group SE a Petrus Advisers se dohodli na odkupu 10 % akcií banky Moneta. (Ilustrační foto)

J&T Finance Group SE a Petrus Advisers se dohodli na odkupu akcií Moneta Money Bank. Společnost Petrus Advisers, největší nezávislý akcionář Moneta Money Bank, se domluvila se skupinou J&T Finance Group na prodeji všech akcií Monety za nezveřejněných podmínek.

„Po obdržení několika nevyžádaných nabídek jsme se rozhodli pro skupinu J&T, která je dle nás pro Monetu a její strategii nejvhodnějším novým referenčním akcionářem. I nadále věříme v její samostatnou strategii pod současným vedením a do budoucna si plánujeme ponechat jen menší podíl,“ uvedl Klaus Umek, Managing Partner.

„Jsme z toho venku s velkým ziskem, ale neodcházíme. Za poslední dva roky jsme svou pozici v Monetě výrazně navýšili a dosáhli téměř 10 % podílu. Do budoucna její strategii podpoříme s menším podílem,“ dodal.

Investiční ředitel J&T Finance Group Adam Tomis uvedl: „Dohoda s Petrusem pro nás představuje zajímavou příležitost investovat do strategického podílu v největší nezávislé bance na českém trhu a dobře zapadá do našeho československého příběhu. Očekáváme, že cílovým držitelem podílu bude fond J&T ARCH INVESTMENTS. Další podrobnosti zveřejníme v následujících dnech.“

Petrus Advisers je investiční manažer regulovaný FCA s kancelářemi v Londýně, Bratislavě, Frankfurtu a Miláně.

J&T ARCH INVESTMENTS, fond kvalifikovaných investorů, je hlavní investiční platformou skupiny J&T. Fond investuje do podniků, projektů a partnerství, které skupina pomáhala v posledních 25 letech vybudovat a podílí se také na naplňování ambicí Česko-slovenského kapitálu v Evropě a ve světě.

Fond spravuje nejen majetek zakladatelů skupiny J&T, ale také privátních a institucionálních investorů. J&T ARCH INVESTMENTS je obchodovaný na Burze cenných papírů Praha, kde patří mezi nejlikvidnější fondové tituly. (sfr)