Albert navyšuje mzdy, letos již podruhé. Plošně přidává provozním zaměstnancům 3 %. (Foto: Albert)

Mzdy provozních zaměstnanců ve více než 330 prodejnách společnosti Albert po celé České republice i v distribučních centrech vzrostou od 1. září 2022 plošně o 3 procenta. Tímto mimořádným navýšením společnost jako odpovědný zaměstnavatel reaguje na aktuální ekonomickou situaci.

Jde o druhé letošní navýšení a o osmou velkou vlnu zvyšování mezd od roku 2016. Celkově letos Albert navýší mzdy provozním zaměstnancům v průměru o 7 procent.

Maloobchod s potravinami je pod silným tlakem rostoucích nákladů nejen na samotné zboží, ale také na pohonné hmoty, energii, logistiku, a na provoz prodejen a s ním spojené služby.

„Vnímáme současnou situaci a celkovou náročnost pro naše zaměstnance. Jako odpovědný zaměstnavatel jsme se rozhodli zareagovat mimořádně i v průběhu roku a navýšit letos podruhé mzdy, tentokrát plošně o 3 procenta. Znamená to, že každý provozní zaměstnanec nejen v prodejnách, ale také na našich třech distribučních centrech bude mít od září garantované tříprocentní navýšení mzdy,“ řekl Ctirad Nedbálek, viceprezident pro lidské zdroje a udržitelnost ve společnosti Albert Česká republika.

Albert se v rámci sociálního dialogu dohodl s odborovými organizacemi na druhém letošním navýšení mezd.

„Jsme rádi, že společnost Albert chápe současnou složitou situaci zaměstnanců a snaží se zmírnit dopady mimořádně vysoké inflace,“ uvedla Renáta Burianová, prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb.


O Albertu:

  • Obchody Albert působí na českém trhu více než 30 let. První obchod, supermarket v Česku pod názvem Mana 6. června 1991 v Jihlavě.
  • Síť prodejen Albert má více než 330 obchodů po celé České republice. Zákazníci je najdou v každém kraji. Služba online prodeje potravin – Albert domů zdarma je dostupná ve velkých městech na Moravě.
  • Albert patří mezi největší soukromé zaměstnavatele v Česku, o zákazníky se denně stará téměř 20 000 zaměstnanců pracujících na různí pracovní úvazky.
  • Společnost nabízí široké možnosti profesního uplatnění v rámci obchodů, distribučních center i centrály. Při získávání praxe na prodejnách spolupracuje Albert s učni. V rámci programu letních stáží Summer Internship si už více než 13 let mohou nadaní vysokoškoláci vyzkoušet práci v mezinárodní společnosti. Program „Do Alberta na praxi“ pak umožňuje získat pracovní zkušenost formou placených brigád také mladým lidem ze sociálně ohroženého prostředí.
  • V rámci péče o zaměstnance poskytuje Albert svým zaměstnancům řadu benefitů, které zahrnují například stravenky, rekondiční volno, příspěvky na dopravu, na penzijní spoření či na sport a wellness.
  • Albert se intenzivně věnuje oblasti zdraví zaměstnanců, organizuje preventivní programy a poskytuje další benefity v oblasti zdraví. Během pandemie spustil Linku pomoci, která se věnuje různým dotazům spojeným s koronavirem, ale i z oblasti psychologie či financí.
  • V roce 2021 Albert založil interní skupinu pro mladé – YAD a aktuálně zakládá spolek pro zaměstnance vyšší věkové skupiny – Zkušená Albert.
  • Desítky zaměstnanců nastartovali svou profesní dráhu ve společnosti už před více než 25 lety. V roce 2018 Albert představil interní Klub 25, do kterého každý rok přivítá kolegy pracující ve společnosti více než čtvrt století.

(pel)