J&T Real Estate se dohodla na prodeji administrativní budovy Red Court, ve které bude od roku 2023 sídlit průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group.

Společnost J&T Real Estate se dohodla na prodeji administrativní budovy Red Court, v níž od příštího roku bude sídlit průmyslově-technologický holding Czechoslovak Group. Prémiový projekt v pražském Karlíně, který je nyní ve výstavbě a pyšní se certifikací udržitelnosti LEED GOLD, získá realitní developer BlackBird Real Estate.

J&T Real Estate tak prodává plně pronajatou budovu zařízenou dle potřeb nájemce. Cena transakce nebude po dohodě smluvních stran zveřejněna.

Nedaleko Invalidovny v pražském Karlíně bude v příštích měsících dokončena administrativní budova, která poskytne v osmi nadzemních podlažích celkem 7 tisíc  m2 kancelářských ploch.

Autorem projektu je studio CMC Architects. Budova nabídne svým uživatelům mimo jiné otevíratelná okna s venkovními žaluziemi, střešní terasy, kolárnu nebo sprchy na každém patře.

Hlavní předností bude vnitřní modulární uspořádání nabízející maximální flexibilitu pro nájemce.

„S J&T Real Estate máme podepsanou smlouvu o smlouvě budoucí na koupi administrativní budovy Red Court. Ke koupi samotné dojde po dokončení a zkolaudování stavby. Transakci vnímáme jako investici a jsme velmi rádi, že jsme se s J&T Real Estate na podmínkách koupě dohodli. Budovu získáme plně obsazenou prémiovým nájemcem, který v pražském Karlíně dlouhodobě působí,“ řekl Jan Kotaška, generální ředitel BlackBird Real Estate.

Pro společnost BlackBird Real Estate, jež se věnuje správě nemovitostí a rezidenčnímu i komerčnímu developmentu, jde o dosud nejvýznamnější akvizici. Koupi Red Courtu bude z větší části financovat bankovním úvěrem.

Stavba administrativního centra by měla být dokončena na počátku roku 2023. Nové zázemí v ní najde několik set pražských pracovníků holdingu Czechoslovak Group, menší část objektu využijí i další nájemci.

„Zvlášť v dnešní složité době máme z uzavřeného obchodu velkou radost. Potvrzuje se nám tak sázka na Karlín jako exkluzivní městskou lokalitu. Samotná stavba běží podle plánu, a tak věřím, že z nového sídla budou mít brzy radost jak nájemce, tak i majitel budovy,“ uvedl k transakci Martin Kodeš, místopředseda představenstva J&T Real Estate CZ, developera projektu.

Design budovy Red Court je provázán se sousedním komplexem Rustonky, který developer J&T Real Estate v uplynulých letech dokončil. Fasáda v netradiční cihlové barvě ctí průmyslovou historii místa.

Okolí budovy nabízí veškerý komfort dnešního pulzujícího Karlína: restaurace a služby, stejně jako metro Invalidovna nebo nástup na vltavskou cyklostezku.

Plánovaný rozvoj Rohanského ostrova a okolí Palmovky do budoucna ještě zvýší atraktivitu lokality. (pel)