SAZKAmobil přichází s eSIM. Je ekologická, bezpečná a ušetří čas. (Ilustrační foto)

SAZKAmobil přichází s eSIM. Je ekologická, bezpečná a ušetří čas. Společnost to uvedla ve svém vyjádření. SAZKAmobil rozšiřuje nabídku a jako jeden z prvních virtuálních operátorů nově nabízí eSIM karty pro předplacené i paušální služby. Namísto plastové SIM karty si zákazníci mohou pořídit novou virtuální SIM kartu jednoduše a z pohodlí domova.

Informovala o tom Veronika Diamantová, tisková mluvčí Sazky.

Zákazníci mají k dispozici ihned mobilní služby včetně volání, SMS nebo mobilního internetu. Ušetří svůj čas sháněním nové SIM karty a pořídí si ji jednoduše kdykoliv online.

Dříve nebo později se zřejmě s plastovými SIM kartami rozloučíme a plně je nahradí eSIM. Důvodem jsou výhody eSIM karty. Namísto klasické verze lidé nemusí chodit na pobočku nebo čekat, až nová karta dorazí domů.

Navíc se jedná o bezpečnější a ekologičtější variantu, než nabízí klasické SIM karty.

„SAZKAmobil je další operátor, který nabízí svým zákazníkům eSIM. Zákazníci si mohou pořídit virtuální SIM jednoduše v e-shopu nebo internetové Samoobsluze a začít využívat našich služeb okamžitě,“ uvedl k tomu Jan Schmiedhammer, ředitel SAZKAmobilu a Finančních služeb Sazky.

Výhody eSIM karty

Klasická verze karty, která se vkládá do mobilu, má speciální čip. Ten shromažďuje data ohledně toho, k jakému operátorovi přísluší. Virtuální eSIM je namísto klasické verze „pouze“ vestavěný čip v telefonu. Díky němu si zákazník na eSIM jednoduše stáhne svůj profil s veškerými informacemi, které potřebuje.

„eSIM mimo jiné umožňuje přidávání více profilů na jeden čip. Následně mezi nimi může zákazník jednoduše přepínat podle potřeby. Zákazník může využívat různé eSIM například pokud často cestuje do zahraničí a využívá SIM lokálních operátorů,“ upřesnil Schmiedhammer.



Praktičnost i bezpečí

Pro zákazníky může často nastávat problém, že si zakoupí nový telefon, ale nemohou jej začít používat, protože se do něj nevešla jejich původní SIM karta. Tento problém s eSIM už řešit nemusí, připojí se k ní totiž online.

Výhodou nové eSIMkarty je, že je i bezpečnější. Pokud dojde k tomu, že by telefon dotyčnému někdo odcizil nebo by došlo ke ztrátě telefonu, eSIM z něj nelze odstranit a díky tomu tak může právoplatný majitel přístroje svůj mobil jednodušeji dohledat.

V porovnání s klasickou verzí je bezesporu také ekologičtější.

Kde lze eSIM pořídít

Virtuální kartu lze zakoupit na stránkách www.sazkamobil.cz. Před tím je však nutno si ověřit, zda zařízení eSIM podporuje. Většina novějších mobilních telefonů a tabletů si s eSIM rozumí. Ověřit si to lze na webu SAZKAmobilu.

SAZKA

SAZKA je největší a nejstarší loterní společnost v České republice s cca 95% tržním podílem na trhu loterií a jiných podobných her. Hlavními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Dále má ve svém portfoliu stírací losy, sportovní kurzové sázky a rychloobrátkové hry.

Druhým pilířem jsou neloterní služby, zejména největší mobilní virtuální operátor v České republice SAZKAmobil, dobíjení mobilních telefonů a zprostředkování plateb za služby a zboží nebo prodej vstupenek. Své produkty poskytuje SAZKA a.s. jednak prostřednictvím unikátní prodejní sítě s více než 7 200 prodejními místy rozmístěnými po celé České republice, ale také online na herním portále www.sazka.cz.

Společnost se věnuje zodpovědnému hraní projektem Hraj s rozumem a má mezinárodní auditované certifikace od European Lotteries a  World Lottery Association, které potvrzují dodržování vysokých mezinárodních standardů v této oblasti. SAZKA a.s. je členem nadnárodní investiční skupiny KKCG, působící v 11 zemích na 4 kontinentech.

Současně SAZKA a.s. patří do mezinárodního loterního holdingu Allwyn, který drží podíly rovněž  v řecké loterii OPAP, italském Lotto a rakouských Casinos Austria. Více na www.sazka.cz a www.allwynentertainment.com. (sfr)