Loterní skupina Allwyn, pod kterou patří také česká společnost SAZKA a.s., změnila názvy svých společností.

Loterní skupina Allwyn, pod kterou patří také česká společnost SAZKA a.s., změnila názvy svých společností. Důvodem je sjednocení subjektů s globální značkou. Česká společnost Sazka, která na tuzemském trhu působí přes 65 let, zůstává nadále Sazkou. 

„Rozhodli jsme se přejmenovat právní názvy našich klíčových subjektů tak, aby odpovídaly naší nové značce Allwyn. Jedná se však pouze o právní entity. Naše produkty a hry budou i nadále nabízeny pod ikonickými místními značkami, které jsou naším rodinným stříbrem,“ vysvětluje generální ředitel společnosti Allwyn Robert Chvátal.

Znamená to, že společnost Sazka Entertainment AG mění název na Allwyn AG, společnost Sazka Group a.s. na Allwyn International a.s., z podniku Sazka Group CZ a.s. je Allwyn Services Czech Republic a.s. a firma Sazka Group UK Limited se teď jmenuje Allwyn Services UK Ltd.


Kompletní přehled změn názvů:

Dříve                                             Nyní

SAZKA Entertainment AG              Allwyn AG
SAZKA Group a.s.                          Allwyn International a.s.
SAZKA Group CZ a.s.                    Allwyn Services Czech Republic a.s.
SAZKA Group UK Limited              Allwyn Services UK Ltd.


Allwyn patří do skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka, který patří k nejbohatším lidem v Česku. KKCG se zaměřuje hlavně na podnikání v zábavě, ale také na ropu a plyn, informační technologie a reality. (sfr)