Velikonoce v Globusu se i letos nesou v tradičním duchu.

Velikonoce v Globusu se i letos nesou v tradičním duchu. V hypermarketech pekaři ručně vykulují mazance, pečou jidáše a řezníci udí čerstvé uzené maso. Letošní přípravy na Velikonoce se budou nést v duchu tradic, čerstvosti a kombinace vůní svátečního pečiva i masa. Vlastní výroby Globusu – pekařství, řeznictví i restaurace, které jsou součástí každého z patnácti hypermarketů, připraví bohatou nabídku delikátních potravin. Zároveň v každém Globusu lze zakoupit i výzdobu nebo pomlázky, stejně jako vše ostatní k oslavě Velikonoc.

Řeznictví v hypermarketech Globus nabízí vždy širokou nabídku mas. Mimo jeho obvyklý sortiment, jako je maso telecí, krůtí či králičí, bude v nabídce také jehněčí.

„Na Velikonoce je typicky velice žádané maso jehněčí a v menší míře i kůzlečí. Dále jsou v kurzu hlavně uzená masa, šunky a v závislosti na počasí i ostatní druhy masných výrobků. Pokud je teplo, nakupují se již i výrobky na gril, ať už jsou to klobásy, steaky či naše skvělé hovězí hamburgery.“

„V případě chladnějšího počasí sledujeme příklon k výrobkům vhodným „do hrnce“, ale zájem je také o tlačenky nebo paštiky. Vzhledem k tomu, že máme v každém hypermarketu svoje vlastní řeznické výroby, jsme tak schopni se okamžitě přizpůsobit potřebám trhu a vyrábíme tedy takzvaně zákazníkovi na míru,“ řekla Aneta Turnovská, tisková mluvčí hypermarketů Globus.

Velikonoce se tak od běžného roku různí. Pro představu dodala, že mimo Velikonoce je největší zájem o maso vepřové, následuje hovězí, telecí, krůtí a v Drůbežích řeznictvích Globus v Praze pak kuřecí a kachní.

V Praze totiž Globus pilotně zavedl Drůbeží řeznictví Globus, kde má širokou nabídku masa drůbežího, především selských kuřat, která jsou výjimečná svojí chutí vzhledem k prodloužené době výkrmu.

Sto tisíc mazanců a osmdesát tisíc jidášů

Pekařství hypermarketů Globus budou vyrábět osvědčenou velikonoční nabídku pečiva. Znamená to, že v těchto obchodech zavoní před svátky máslové mazance pečené hned v několika velikostech, vedle nich velikonoční jidáše, a nebude chybět linecké pečivo ve velikonočních tvarech nebo velikonoční šlehačkový dort.

A zákazníci této tradici holdují.

„Největší zájem je vždy o mazance. Máslové mazance naši pekaři pečou dle České cechovní normy, tedy naprosto tradičním způsobem, a ručně je vykulují. V letošním roce plánujeme vyrobit a prodat přibližně 100 000 mazanců a 80 000 kusů jidášů. Pro velikonoční výrobu mazanců a jidášů spotřebujeme 65 tun mouky a 8 tun másla od českých dodavatelů,“ dodala Aneta Turnovská za Globus.

Objednat a nechat si připravit k vyzvednutí sortiment z cukráren Globus mohou zákazníci i skrze aplikaci Můj Globus.

Restaurace chystají sváteční menu

K oslavám Velikonočních svátků se připojí i restaurace Globus, které nabídnou speciální menu. Zákazníci si zde mohou pochutnat například na velikonoční nádivce s uzeným masem, hovězím mase s křenovou omáčkou a karlovarskými knedlíky, pečeném kuřecím stehnu s máslovou nádivkou nebo velikonočním králíkovi se špenátem a bramborovými knedlíky.

Nebude chybět ani jehněčí kýta se špenátem a karlovarskými knedlíky, která bude s dalšími balenými velikonočními jídly ke koupi v regálech Snadného vaření nebo v označených regálech uvnitř hypermarketu. Ze zdejších výrob pak mohou zákazníci zakoupit velmi oblíbenou vajíčkovou a pažitkovou pomazánku.

Dekorace a tradice

K velikonočním svátkům v Globusu neodmyslitelně patří výzdoba ve žluté, červené, zelené a modré barvě. Širokou nabídku těchto dekorací má Globus v nabídce s předstihem. A v poslední době se lidé přiklánějí k přírodním stylům.

„Tento trend se prolíná i ve velikonočních dekoracích, zákazník u nás najde dřevěné dekorace, přírodní misky a košíky, nebo peříčka na výzdobu. Nebude chybět ani výběr z několika velikostí pomlázek, jejichž cena se odvíjí od velikosti a začíná na 16,90 korunách,“ řekla Aneta Turnovská.

Vejce a bylinky jsou nepostradatelné. Roste zájem o český chřest

K velikonočním svátkům patří zelené bylinky. Zákazníci hypermarketů Globus si mohou vybrat mezi šestnácti druhy čerstvých rostlých bylin v květináči a patnácti druhy bylin řezaných.

V nabídce hypermarketů Globus lze najít vejce mnoha velikostí od běžných hnědých přes bílá, nebo i již uvařená a nabarvená. Nechybí velký výběr vajec z chovů s volným výběhem a z halových chovů, na což Globus dbá, dlouhodobě totiž tyto tuzemské chovy prodejem podporuje.

Velikonoce bez limitu alergií

Během Velikonoc se zaměřují sekce Zdravý svět hypermarketů Globus na atribut bez lepku, který je důležitý jak pro zákazníky celiaky, tak pro reduktariány.

„V nabídce budeme mít jak hotový Nedělní mazanec bez lepku, tak i speciální směsi bez lepku vhodné na přípravu tradičního pečiva. Doplňkově do nabídky pečení zařazujeme cenově výhodné XXL balení Ghí s nízkým obsahem laktózy,“ řekla Aneta Turnovská za Globus. (sfr)