Firma SVOS se zúčastnila výstavy DEFENCE SERVICES ASIA v Kuala Lumpuru. (Ilustrační foto)

Firma SVOS se zúčastnila výstavy DEFENCE SERVICES ASIA v Kuala Lumpuru. Po čtyřleté přestávce zapříčiněné Covid-19 se Malajsijském mezinárodním obchodním a výstavním centru (MITEC) v Kuala Lumpuru konal ve dnech 28.-31. března 2022 17. ročník Defence Services Asia (DSA).

Očekávalo se zde na 1 170 společností z globálního obranného a bezpečnostního sektoru z více než 54 zemí a regionů a návštěva 40 000 návštěvníků z 50 zemí a regionů.

Mezi vystavovateli byla i společnost SVOS Přelouč, která se prezentovala ve společné expozici Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.

„Vzhledem k profilu této prestižní výstavy se zaměříme především na představení našich balisticky chráněných automobilů,“ konstoval Štěpán Černý, obchodní ředitel SVOS Přelouč.

„Návštěvníky budeme rovněž informovat o naší schopnosti vyrábět balisticky odolná skla,“ dodal.

17. ročník Defence Services Asia (DSA) 2022 slibuje, že bude další vysoce profilovanou ukázkou světového sofistikovaného hardwaru a prostředků elektronického boje v pozemní, vzdušné, námořní a kybernetické oblasti, v ochraně hranic, identifikaci občanů, umělé inteligenci, zdravotní péči na bojištích.

Představí se zde technologie, školicí a simulační systémy, zařízení pro policii, zajištění vnitřní bezpečnosti a systémy ochrany kritických aktiv.

V první den konání veletrhu navštívila SVOS delegace policejního prezidia, kterému před několika léty SVOS dodala vozidla pro policejní účely s protidemonstračním speciálním vybavením. S vozidly je policie spokojena a měla by pokračovat jednaní o vozidlech dalších. (sfr)