Kaufland v Českých Budějovicích otevřel novou ekologickou prodejnu se zelenou střechou.

Kaufland v Českých Budějovicích otevřel novou trendy ekologickou prodejnu se zelenou střechou.Ochrana životního prostředí a trvalá udržitelnost jsou jedny z priorit Kauflandu. Platí to i při výstavbě nových prodejen. Nová prodejna v Českých Budějovicích, která se pro zákazníky otevřela 23. března, se mimo jiné pyšní zelenou střechou či rekuperačním zařízením využívajícím k vytápění odpadní teplo z chladících zařízení. 

„Našim zákazníkům chceme poskytovat nejen kvalitní výrobky a snadné a příjemné nakupování, ale zároveň podporovat trvale udržitelný rozvoj a místní komunity,” uvedla Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti Kaufland.

Kaufland i letos rozšiřuje síť svých prodejen v České republice a ve středu 23. března otevřel v Českých Budějovicích svou již 138. a v jihočeské metropoli už druhou prodejnu.

Ta v ulici Milady Horákové je unikátní díky zelené střeše, která zadržuje dešťovou vodu, v horkých měsících ochlazuje okolí, zlepšuje mikroklima uvnitř budovy, snižuje náklady na vytápění, přispívá ke snížení znečištění ovzduší, produkuje kyslík a lokálně zvyšuje biodiverzitu.

Novostavba také disponuje rekuperačním zařízením využívající k vytápění odpadní teplo z chladicích zařízení, takže nepotřebuje topné kotle či dálkové vytápění. Uvnitř prodejny je instalováno úsporné LED osvětlení.

Prodejní plocha o rozloze téměř 4000 m2 nabízí pestrý sortiment včetně regionálních potravin a čerstvých pultů. Příjemnou atmosféru podtrhuje barevná výmalba prodejních ploch, přehledný navigační systém či moderní chladící nábytek.

Pohodlné a rychlé nakupování zajistí skenery a aplikace K-Scan, díky nimž si zákazníci zboží mohou sami naskenovat, ihned vložit do tašky a pak už jen zaplatit u některé z expresních pokladen.

„V pokladní zóně je deset pokladen nejnovějšího typu, včetně sedmi samoobslužných a čtyř K-Scan pokladen. Hendikepovaným nakupování usnadní dvě speciální snížené pokladny,“ vyzdvihuje výhody nové prodejny Renata Maierl. Cenu i složení produktů si lze ověřit u speciálních terminálů, o sortimentu a aktuálních akčních nabídkách navíc nepřetržitě informují venkovní i vnitřní digitální obrazovky.

Čerstvé pulty lákají na rozmanitý sortiment uzenin, sýrů a lahůdek, nechybí ani pult s drůbežím a čerstvým masem nebo vyhřívaná vitrína na grilovaná kuřata. Zákazníci se mohou těšit také na množství regionálních produktů. „Nabídku od regionálních dodavatelů neustále rozšiřujeme napříč celým sortimentem. Zákazníci českobudějovické prodejny zde najdou nejen pečivo, mléčné nebo masné výrobky, ale i džusy a pivo od místních dodavatelů,“ vysvětlila tisková mluvčí.

Obchodní řetězec myslí i na zaměstnance, kterým poskytuje zázemí podle nejmodernějších standardů s jídelním prostorem s kuchyňkou, společenskou místnost i prostorné šatny.

Parkoviště disponuje 244 místy, z nichž osm je vyhrazeno hendikepovaným a osm rodičům s dětmi. Součástí parkovací plochy jsou i nabíjecí a rychlonabíjecí stanice na elektrokola a elektromobily.

Po celý den slavnostního otevření prodejny probíhá doprovodný program s velikonočními aktivitami pro děti a soutěží o nákup zdarma. Společnost Kaufland chce být také dobrým sousedem a při otevírání nových prodejen podporuje danou lokalitu projektem Milion pro… Také v Českých Budějovicích tedy v rámci grantového řízení, do kterého se mohou přihlásit místní spolky a organizace, rozdělí během tří let 1 000 000 Kč. Uzávěrka prvního kola přihlášek je do 6. května. Více informací o projektu najdete zde: www.kaufland.cz/milion