Netflix zavede extra platbu pro lidi, kteří sdílejí své účty a nežijí v jedné domácnosti. (Ilustrační foto)

Streamovací společnost Netflix zavede extra platbu pro lidi, kteří sdílejí své účty a nežijí v jedné domácnosti. Podle Netflixu sdílení účtů mimo domácnost negativně ovlivňuje schopnost firmy investovat do nových filmů nebo seriálů.

Upozornil na to server iDnes.cz.

Test, který bude spuštěn během několika příštích týdnů v Chile, Kostarice a Peru, zavede tyto dodatečné platby pro ty, kteří poskytují přístup k Netflixu těm, s nimiž nežijí.

Podle podmínek služby Netflix „nesmí být účet zákazníka sdílen s jednotlivci mimo vaši domácnost“. Po letech zavírání očí, kdy není nařízení přilič kontrolováno, chce podnik praktiky změnit.

„V posledním roce jsme pracovali na možnostech, jak mohou osoby mimo jednu domácnost bezpečně a za určitý poplatek sdílet jeden účet,“ uvedl Chengyi Long, který v Netflixu řídí sekci produktových inovací.

Podle chystaných testů z oblasti Jižní Ameriky to vypadá, že uživatelé Netflixu budou mít možnost za poplatek přidat účty až pro dva lidi, kteří nežijí v jedné domácnosti.

Jak zmínil server, řada uživatelů však tento krok Netflixu silně kritizuje. Považují jej především za způsob, jak dostat od svých zákazníků ještě více peněz. (pel)