Společnost MOL prodávala paliva za cenu přes 95 Kč za litr. Prý omylem. (Ilustrační foto: MOL)

Společnost MOL Česká republika, která provozuje síť čerpacích stanic, ve čtvrtek krátce prodávala na některých místech benzin Natural 95 za 95,80 koruny za litr a naftu za 104,60 koruny za litr. Podle firmy šlo o technické pochybení, za které se na svém webu omluvila.

„Během čtvrtečního odpoledne na některých čerpacích stanicích MOL došlo k technické chybě, kdy byly ceny na totemu a výdejním stojanu zvýšeny na dvojnásobnou hodnotu. Napravení tohoto nedopatření trvalo pouze několik minut, přesto však došlo k tomu, že někteří zákazníci za tuto cenu natankovali,“ uvedl podnik v prohlášení na webu.

Na nezvykle vysoké ceny upozorňovali například lidé na sociální síti Facebook, kde se množily fotografie totemů čerpacích stanic v Ostravě s cenami 95,80 za litr benzinu a 104,60 koruny za litr nafty. Na totemu v tu chvíli svítila částka 04,60, jelikož ukazatel ceny je pouze čtyřmístný.

Firma se za pochybení omluvila a vyzvala zákazníky, aby ji kontaktovali, že jim vyplatí rozdíl v ceně na základě účtenky.

Pohonné hmoty u čerpacích stanic v Česku od začátku ruské invaze na Ukrajinu výrazně zdražují. Litr Naturalu 95 nyní stojí průměrně 47,26 koruny, litr nafty 49,31 koruny.

Skupina MOL v Česku celkem provozuje 304 čerpacích stanic značek MOL, Pap Oil a Slovnaft, z hlediska počtu je dvojkou trhu. (pel, krb)