Moravské naftové doly (MND) pozastavily kvůli růstu cen energií příjem nových zákazníků. (Ilustrační foto)

Moravské naftové doly (MND) pozastavily kvůli růstu cen energií příjem nových zákazníků. Firma oznámila, že „s ohledem na mimořádně strmý růst cen energií pozastavují MND, Moravské naftové doly, od 7. března 2022 do odvolání příjem nových zákazníků“.

Všechny stávající zákazníky MND ujišťuje, že své závazky z uzavřených smluv, včetně fixace cen, dodrží.

„Pro stávající zákazníky se tak na dodávkách nic nemění. Příjem nových zákazníků v MND obnovíme, jakmile se situace uklidní,“ uvedla firma.

V letošní lednové zprávě MND informovala, že dodává energie již více než 243 tisícům odběratelům.

„MND, Moravské naftové doly, dodávají elektřinu nebo plyn po celé České republice více než 243 tisícům odběratelům. Jako stabilní dodavatel se MND řadí po bok největších dodavatelů u nás,“ zdůraznila v prohlášení.



Jen během roku 2021 získaly MND na 81 tisíc nových odběrných míst, a staly se tak nejvyhledávanějším nezávislým dodavatelem elektřiny a plynu u nás, pochlubila se firma ve zprávě.

MND tehdy zdůraznila, že rok 2021 byl pro energetický trh velmi turbulentní. Vysoké ceny na velkoobchodním trhu přinutily ukončit činnost hned několik dodavatelů energií.

Svého dodavatele energií v roce 2021 změnilo 1 098 327 zákazníků.

MND se v roce 2021 staly dle oficiálních statistik OTE (operátora trhu) vůbec nejvyhledávanějším nezávislým dodavatelem elektřiny a plynu u nás, konstatovala firma v prohlášení.

„Velký zájem zákazníků o dodávku energií od MND nás těší. Věříme, že hlavním důvodem vysoké poptávky je zejména jistota férového přístupu a kvalitní zákaznické péče, kterou u nás zákazníci získávají,“ řekl Jan Sýkora, ředitel marketingu MND.

„Na vysoké úrovni zákaznické péče si zakládáme, a proto s rostoucím počtem zákazníků průběžně posilujeme naše týmy tak, aby vysoká úroveň služeb a péče zůstala zachována i do budoucna,“ dodal. (sfr)