Ruská zmrzlina značky Prima, kterou vyrábí společnost Bidfood Czech Republic, se přejmenuje na Ukrajinskou zmrzlinu. (Foto: Bidfood Czech Republic)

Ruská zmrzlina značky Prima, kterou vyrábí společnost Bidfood Czech Republic, se přejmenuje na Ukrajinskou zmrzlinu. Výrobce tím chce vyjádřit solidaritu s Ukrajinou a s jejími obyvateli, kteří čelí útoku ruské armády.

Podnik o tom informoval na webu.

„Chceme vyjádřit solidaritu s Ukrajinou a s jejími obyvateli. Cítíme morální povinnost vymezit se proti agresivnímu a nespravedlivému počínání představitelů Ruska a dát jasnou zprávu lidem z Ukrajiny žijícím v České republice či na Slovensku, že na ně myslíme a podporujeme je,“ uvedl Prokop Volf, vedoucí divize Prima.

Výrobek Prima Ruská zmrzlina se, stejně jako populární zmrzliny Mrož a Pegas, od počátku značky Prima vyrábí v České republice a ročně se této zmrzliny prodá miliony kusů. V den ruské invaze na území Ukrajiny padlo rozhodnutí změnit název a tedy i obal zmrzliny.

První změnu zaznamenají zákazníci během několika dnů.

„Dnes jsme ve všech našich skladech zahájili přelepování samolepkami vyjadřující podporu Ukrajině původní název Ruská. Věříme, že to čeští zákazníci cítí stejně jako my. V současné době je potřeba i takovýchto gest,“ poznamenal Volf.

Ukrajinská zmrzlina v novém obalu se dostane na trh již na začátku dubna.

„Vizuál je již hotový a obaly se vyrábějí,“ potvrdil Volf.

Původně Ruská, nově již Ukrajinská, zmrzlina se vyrábí v Česku na výrobní lince dovezené z Litvy od roku 1992. Jedná se o zmrzlinu, která je populární především v České republice, na Slovensku, v Litvě, na Ukrajině, v Rusku a v Arménii. (pel)