Expremiér a lídr hnutí ANO Andrej Babiš si koupil luxusní karavan, ve kterém se od února chystá jezdit za voliči.

Expremiér a lídr hnutí ANO Andrej Babiš si koupil luxusní karavan. Od února se ve „vymakaném“ obytňáku, jak sám říká, chystá jezdit za voliči. Na sociálních sítích se jeden z nejbohatších lidí v Česku pochlubil vybavením vozidla. S prezidentskými volbami prý akce nesouvisí. Babiš kandidaturu dosud nepotvrdil, ale nedávno ji připustil. 

„Toto je obytňák. Vždycky jsem snil v něm jezdit a samozřejmě i spát. A proč? Protože se vracíme do roku 2013, kdy jsem hlavně jezdil za lidmi. A s tímto obytňákem můžu jezdit všude. Můžu to i řídit dokonce,” prohlásil Babiš.

Bývalý předseda si přímo v obytném automobilu může povídat s lidmi. Ve videu se pochlubil, že auto je „vymakané“ – má tam také kuchyňku, šatnu, koupelnu nebo několik postelí.

S objížděním Česka by chtěl bývalý předseda vlády začít v únoru. Vůz může řídit i s běžným řidičským průkazem, ale prý si musí zvyknout na větší rozměry.

„Budu to nacvičovat, možná půjdu na nějaký autodrom,” řekl.

O Babišovi se v poslední době hovoří jako o jednom z možných kandidátů v prezidentských volbách v roce 2023. On sám kandidaturu sice přímo nepotvrdil, ale připustil ji. Záležet podle něj bude hlavně na rodině. Své rozhodnutí chce oznámit příští rok v září.

Stávající prezident Miloš Zeman opakovaně avizoval, že si Babišovu kandidaturu na Hrad přeje. (pel)

Babišův boj o křeslo prezidenta: Expremiér rozhodne v září. Záležet bude i na rodině