Maltské policejní odbory vyzvaly strážce zákona, aby si na protest neholili vousy, lakovali  nehty nebo si obarvili vlasy. (Ilustrační foto)

Maltské policejní odbory vyzvaly strážce zákona, aby si na protest neholili vousy, lakovali  nehty nebo si obarvili vlasy. Chtějí tak protestovat proti novému nařízení vrchního policejního ředitelství, že uniformovaní policisté, kteří budou ve službě neoholeni či neupraveni, budou čelit disciplinárním postihům.

Upozornil na to server Novinky.cz.

„Mužští členové policejních sil, ať už v uniformě, nebo v civilu, mohou mít vousy, pokud jsou dobře upravené. Všichni příslušníci sil by při plnění služebních povinností neměli nosit čepici. Vlasy lze barvit – s výjimkou nápadných barev – a pokud jde o lak na nehty, lze po užít jakoukoliv barvu,“ citoval portál Euronews z páteční výzvy maltských policejních odborů.

Odbory opatření vrchního policejního ředitelství o tom, že uniformovaní policisté, kteří budou ve službě neoholeni či neupraveni, budou čelit disciplinárním postihům, považují za nezákonné.

Argumentují tím, že maltský policejní šéf nemůže něco takového nařídit, když legislativa podobná omezení nezmiňuje. (pel)