Prezidenta Miloše Zemana pustili po 8 dnech z nemocnice.

Prezidenta Miloše Zemana propustili po 8 dnech z Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích (ÚVN). Z budovy vyjel na invalidním vozíku a přihlížejícím zamával. Vtipkoval, že je „draslíkový muž“, protože ještě včera dostával infuze draslíku. 

Na odpoledne má naplánovaná tři jednání na zámku v Lánech. Přijme předsedu ODS Petra Fialu, lídra SPD Tomia Okamuru a také šéfku státní kasy Alenu Schillerovou (ANO).

Ta má Zemanovi předložit aktualizovaný návrh státního rozpočtu na příští rok. Schodek ministerstvo snížilo z původních 390 miliard korun na téměř 376,6 miliardy korun. Úspory a investice přitom požadoval v návrhu prezident Miloš Zeman, který dokonce pohrozil vetováním rozpočtu.

Zemanův pobyt v nemocnici, který Hrad označuje jako rekondiční, je nejdelší za dobu jeho působení v prezidentském úřadě.

Do ÚVN nastoupil v úterý 14. září. Hrad nejprve informace o zdravotním stavu prezidenta tajil, ale po 2 dnech oznámil, že Zeman do nemocnice nastoupil plánovaně.

Vyšetření podle mluvčího Jiřího Ovčáčka u prezidenta neodhalila žádné problémy, které by ho ohrožovaly na životě.

Lékaři zjistili, že byl dehydratovaný a mírně vyčerpaný. Zeman se léčí s cukrovkou a neuropatií dolních končetin, kvůli níž začal letos používat invalidní vozík. (pel)

Ohrožení prezidenti: Zeman i Klaus museli být hospitalizováni v nemocnici

Hrad po 2 dnech přestal tajit informace o zdraví prezidenta: Zeman je unavený a dehydratovaný