Pařížský fotbalový velkoklub PSG prodal za jediný den téměř 900 tisíc dresů s hvězdným Leo Messim.

Pařížský fotbalový velkoklub PSG pohádkově vydělal na přestupu argetinské superhvězdy Lionela Messiho ještě dříve, než tento fotbalista začal ve francouzské metropoli trénovat. Za pouhý jeden den klub prodal 832 tisíc kusů dresu s číslicí „30“, jaký bude v zápasech oblékat Lionel Messi. 

Argetinský fotbalista Messi po příchodu z klubu FC Barcelona podepsal smluvu s miliardářským klubem Paris St. Germain ve středu 11. srpna.

Následně se pak během pouhého jednoho dne prodalo 832 tisíc dresů s Messiho jmenovkou a číslicí 30. Cena dresů se pohybovala v přepočtu mezi 2250 a 4000 Kč.

Je zjevné, že počet prodaných Messiho dresů bude v dalších dnech pokračovat a dosáhne mnohem vyšších čísel.

Messi do francouzského hlavního města přiletěl ze Španělska teprve v úterý odpoledne. Z Barcelony odešel proto, protože si ho katalánský celek nemohl kvůli vysokým dluhům a španělským pravidlům finančního fair play dovolit.



Po příletu do Paříže vítaly Messiho v ulicích desítky tisíc fanoušků klubu Paris St. Germain.

Messi pomohl novému klubu i v oblasti popularity na sociálních sítích. Za pouhých 24 hodin zaznamenal instagramový účet PSG nárůst o téměř 4,5 milionu fanoušků.

Argetinská fotbalová hvězda přestoupila do PSG „zdarma“: pařížský klub nemusel za přestup platit, neboť Messi odcházel z Barcelony jako „volný“ hráč.

Messiho působení v PSG však nebude levnou záležitostí, nebot jeho plat má činit v přepočtu zhruba 900 milionů korun ročně. Messi (34 let) se pařížskému velkoklubu upsal na 2 roky s opcí na další rok. (sfr)