Společnosti PPF, EC Investments Daniela Křetínského a Patrika Tkáče a Rockaway Capital Jakuba Havrlanta oznámily nákup skupiny Fast, do níž mj. patří Planeo Elektro. (Foto: Rockaway Capital)

Holding PPF, Rockaway Capital Jakuba Havrlanta a EC Investments podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče kupují skupinu FAST, do které patří třeba řetězec prodejen elektroniky Planeo Elektro nebo značka elektroniky Sencor. Cena obchodu nebyla zveřejněna. 

Skupina Rockaway Capital o tom informovala na webu.

„Diverzifikované a stabilní portfolio vlastních značek představuje nejatraktivnější součást skupiny Fast. Vytváří tak velký potenciál pro další rozvoj jak na současných klíčových trzích regionu střední Evropy, tak i v dalších zemích. Právě na vlastních značkách plánují kupující stavět další růst skupiny,“ uvedli noví majitelé v oficiální zprávě.

Kupující strana za tímto účelem založila společnost SLUGGERIA, v níž drží PPF 40%, EC Investments 40% a Rockaway Capital 20% akciový podíl.

Transakci ještě musí schválit Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS).

Skupina FAST patří mezi přední středoevropské velkoobchodní a maloobchodní prodejce spotřební elektroniky, domácích spotřebičů a další techniky.

Její specifický obchodní model integruje velkoobchodní činnost a vlastní retailový řetězec Planeo Elektro s širokým produktovým portfoliem vlastních značek jako Sencor, Philco či Fieldmann.

V roce 2020 skupina dosáhla tržeb přibližně 13 miliard korun a vygenerovala zisk EBITDA (zisk před započtením úroků, daní a odpisů) přes 900 milionů korun.

Prodejce zastupoval současný předseda představenstva Fast ČR Zdeněk Pech. Kupující zároveň oznámili, že mají plnou důvěru v současný management, proto bude po dokončení nákupu firma řízena představenstvem z pětice současných dlouholetých manažerů. (pel)