Ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka (ANO) hlídá nově ochranka, a to kvůli výhrůžkám ohledně zasedání v uhelné komisi.

Ministrovi průmyslu a obchodu, dopravy a také vicepremiérovi Karlu Havlíčkovi (ANO) vyhrožují kvůli ukončení těžby uhlí, resp. zasedání v uhelné komisi. Ta má už zítra stanovit definitivní datum a strategii útlumu využití uhlí v České republice. Havlíček, který spolu s s ministrem životního prostředí Richardem Brabcem (ANO) komisi předsedá, má od středy přidělenou speciální ochranku. 

Informoval o tom server iDnes.cz.

“Ochranku mám dnes z toho důvodu, že jsem byl upozorněn, že mi hrozí určité nebezpečí. Proto mi byla na dobu neurčitou od včerejšího večera nasazena speciální ochranka. Ke konkrétnímu důvodu se nemohu přesně vyjádřit, ale bylo to jasně indikováno,” citoval server Havlíčka.

Jak web informoval, výhrůžky se mají týkat uhelné komise, která připravuje strategii útlumu využití uhlí v České republice.

Havlíček v polovině listopadu oznámil, že uhelná komise pracuje se scénáři konce využívání uhlí v ČR v letech 2033, 2038 a 2043. Tento termín však bude možné po několika letech případně revidovat, a to s ohledem, pokud situace na trhu způsobí rychlejší přirozený ústup od tohoto zdroje.

Naposledy měl ochranku bývalý ministr zdravotnictví a současný poradce premiéra Andreje Babiše (ANO) Roman Prymula (ANO), kterému vyhrožovali kvůli opatřením proti koronaviru. (pel)

Klimatičtí aktivisté okupují ministerstvo životního prostředí. Žádají okamžitý konec uhlí