Kancléř prezidenta Zemana Vratislav Mynář dostal další pokutu, tentokrát za porušení zákona při přestavbě své vily v Praze.

Hradní kancléř Vratislav Mynář dostal další pokutu. Podle rozhodnutí stavebního úřadu Mynář svou pražskou vilu přestavoval bez povolení a dopustil se tak porušení zákona. Stavební úřad dal kancléři prezidenta Zemana dodatečné stavební povolení a zároveň pokutu. Přesnou výši neupřesnil, uvedl pouze, že byla na dolní hranici sazby.

Informoval o tom server Česká justice.

Kancléř stavebnímu úřadu Prahy 10 nahlásil udržovací práce ve vile v pražských Strašnicích. Ve skutečnosti posléze provedl přestavbu, která zasáhla do nosné konstrukce budovy. Na tu však už potřeboval stavební povolení, na rozdíl od udržovacích prací.

Podle rozhodnutí o přestupku, které server od úřadu získal, byla například odstraněna a nově vyzděna jižní terasa vily. Původní terasu s pochozí střechou u severní fasády nahradil novou přístavbou včetně nového základu.

Mynář prohlásil, že pokutu již uhradil a zákon porušit nechtěl. Stavbu pak úřad dodatečně povolil.

V letošním roce je to už druhá Mynářova pokuta. Tu první ve výši 1 300 korun dostal od Státní veterinární správy za neregistrování prasete. Kancléř totiž pořádal zabijačku během nouzového stavu, kdy platilo omezení pohybu a setkávání lidí.

Mynářem vlastněná firma O.L.G.A. pak zase od České inspekce životního prostředí dostala pokutu 300 tisíc korun kvůli neoprávněnému čerpání vody pro zasněžování sjezdovky v Osvětimanech na Uherskohradišťsku. (pel)