Kvůli koronaviru se zavírají státní úřady, Pražský hrad i areál "prezidentského" zámku v Lánech.

Kvůli koronaviru se zavírají státní úřady, Pražský hrad i areál „prezidentského“ zámku v Lánech. Úřady práce budou pro občany v celém Česku přístupné jen v pondělí a ve středu.

Úřad práce upravil úřední hodiny v celé ČR v souvislosti s aktuálně přijatými krizovými opatřeními vlády a v souladu s příslušným usnesením Vlády ČR. Od pondělí 12. října budou úřední hodiny pro veřejnost vždy jen v pondělí a středu od 8 do 13 hodin.

V ostatních pracovních dnech budou kontaktní pracoviště k dispozici na objednání. Úřad uvedl, že lidé mohou i nadále komunikovat s Úřadem práce elektronicky.

Doporučil současně všem klientům, aby zasílali dokumenty například prostřednictvím datové schránky.

vláda již před tím rozhodla, že státní úřady budou v příštích čtrnácti dnech otevřené pro veřejnost vždy jen dva dny v týdnu a  vždy jen na pět hodin.

Je to jedno z opatření, která mají omezit šíření koronaviru.

Zavírají se však nejenom úřady, ale také Pražský hrad i areál lánského zámku.

Areály Pražského hradu a lánského zámku budou uzavřeny od pondělí 12. října do 25. října a to kvůli opatřením proti epidemii koronaviru. Vybraní zaměstnanci Hradu budou pracovat z domova nebo budou čerpat dovolenou.

„V souladu s vládními nařízeními přijatými kvůli zhoršující se epidemiologické situaci bude areál Pražského hradu a zámku v Lánech uzavřen pro veřejnost od pondělí 12. října 2020 do neděle 25. října 2020,“ informoval na twitteru mluvčí Jiří Ovčáček.


S tím, že vybraní zaměstnanci budou pracovat formou home office nebo čerpat dovolenou. Pražský hrad se veřejnosti kvůli epidemii koronaviru uzavřel i na jaře při první vlně koronavirové epidemie.

Lidé do areálu Pražského hradu nemohli vstoupit více než dva měsíce a to od poloviny března do druhé poloviny května. Prezident Miloš Zeman v té době pobýval na zámku v Lánech. Zpět do kanceláře v Pražském hradu se vrátil koncem května. (sfr)