Nárůst počtu případů nemoci covid-19 v Česku podruhé v řadě překonal rekord, když laboratoře ve středu odhalily 5 335 nově nakažených. (Ilustrační foto)

V Česku padl další rekord v počtu nakažených koronavirem. Ve středu 7. října laboratoře odhalily 5 335 případů covidu-19. Stoupá také množství lidí hospitalizovaných s koronavirem, stejně jako počet zemřelých. Ministr zdravotnictví Roman Prymula (ANO) přiblížil zpřísnění proticovidových opatření, která se chystá zavést od pátku. 

Vyplývá to z dat na webu ministerstva zdravotnictví.

Nárůst počtu nových případů nemoci covid-19 v Česku podruhé v řadě překonal dosavadní maxima. Po úterních 4 457 nově nakažených přibylo ve středu 5 335 lidí s potvrzenou nákazou.

Během posledních dvou týdnů byla překonána zatím nejvyšší úroveň denního nárůstu počtu případů covidu-19 už čtyřikrát, uvedla ČT.

Kumulativní počet případů nemoci covid-19 za posledních 14 dní v přepočtu na 100 tisíc obyvatel je v Česku nejhorší ze zemí Evropské unie.

Od počátku vypuknutí epidemie v Česku už covidem-19 onemocnělo 95 360 lidí. Aktuálně je koronavirus potvrzen u 43 764 lidí.

V poslední době se zvyšují také počty hospitalizovaných, stejně jako zemřelých.

Jen od začátku října stoupl počet hospitalizovaných o polovinu. S koronavirem leží v nemocnici 1 563 nakažených, ve vážném stavu je pak 354 lidí.

S koronavirem zemřelo v ČR už 829 pacientů. (pel)