Hlavní hygienička Jarmila Rážová má koronavirus. Premiér Andrej Babiš s ní sice byl v kontaktu, ale do karantény údajně nemusí. (Ilustrační foto)

Hlavní hygienička ČR Jarmila Rážová je nakažená koronavirem. Rážová je nyní v domácí izolaci. Premiér Andrej Babiše (ANO) a lidé z úřadu vlády, kteří se s Rážovou také setkali, do karantény nemusí – údajně seděli dost daleko a dodrželi další preventivní opatření. 

Hygienici nyní dohledávají osoby, které byly s Rážovou v delším a bližším kontaktu.

Do karantény tak musel i ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) i další lidé, kteří s Rážovou přišli do kontaktu. Testy musí podstoupit lidé, kteří strávili s hlavní hygieničkou více než 15 minut.

Kupodivu premiér Andrej Babiš (ANO) a další lidé z úřadu vlády, kteří se s Rážovou setkali v úterý zhruba na dvě hodiny, do izolace nemusí.

Ředitelka pražské hygieny Zdeňka Jágrová uvedla, že omezení se jich týkat nebudou, protože během schůzky seděli v dostatečné vzdálenosti a dodrželi další preventivní opatření.

Kromě toho je v karanténě od úterý také vicepremiér Karel Havlíček (ANO). Ministr dopravy a současně šéf resortu průmyslu sice má test na covid-19 negativní, přesto zůstává v domácí izolaci. Minulý týden se totiž na ministerstvu průmyslu s člověkem, u kterého byla posleze potvrzena nákaza. (pel)