Německo ve smutku: Koronavirem se nakazilo 180 tisíc obyvatel a zemřelo téměř 9 tisíc Němců. (Ilustrační foto: redakční koláž)

Koronavirem se v Německu nakazilo už více než 180 tisíc obyvatel. Téměř 9 tisíc osob na virus covid-19 zemřelo. Podle kancléřky Angely Merkelové je Německo stále na začátku pandemie.

V Německu se nákaza koronavirem potvrdila již u více než 180 tisíc osob. Uvedl to Institut Roberta Kocha (RIK).

Za uplynulých 24 hodin v zemi přibylo 741 nakažených. V důsledku nákazy viru covid-19 v Německu od poloviny března zemřelo 8450 pacientů.

Celkem se v Německu infekce koronavirem potvrdila u 180 458 lidí. Z toho se však již více než 164 tisíc nakažených uzdravilo.

Nejpostiženější spolkovou zemí zůstává nadále Bavorsko, které hraničí s Českem. Nákaza koronavirem se v Bavorsku potvrdila u více než 46 tisíc lidí. Téměř 2500 osob v důsledku nákazy zemřelo.

Podle kancléřky Merkelové je Německo stále na počátku pandemie covidu-19 a lidé by proto neměli polevovat v bdělosti.

Uvedla to ve středu po jednání s předsedy vlády východních spolkových zemí.

Základní opatření proti šíření koronaviru podle ní musí zůstat v platnosti.

„Pandemii jsme zabrzdili, ale virus tu stále je. Na bdělosti tak musíme spíše přidat než ubrat,“ konstatovala Merkelová.

Kancléřka poukázala na případ, kdy se desítky lidí s koronavirem nakazily při bohoslužbě ve Frankfurtu nad Mohanem či v restauraci ve městě Leer v Dolním Sasku. (sfr)

VÍCE O TÉMATU KANCLÉŘKY MERKELOVÉ ČTĚTE ZDE:

Koronavirus zaúřadoval: Němci začali opět zbožňovat Merkelovou. Spokojeno je 63 % lidí