Poslanci definitivně schválili návrh Babišovy vlády, aby se elektronická evidence tržeb pro všechny vlny přerušila jen do konce roku 2020.

Elektronická evidence tržeb (EET) bude pozastavena jen do konce letošního roku. Poslanci o odložení EET hlasovali znovu, protože jim návrh zákona vrátili senátoři. Ti žádali odložení nových vln EET až na červen 2023.

„Parlament odsouhlasil návrh ministerstva financí na odklad EET do 1.1.2021. Musíme zajistit, aby podnikatelé nyní neměli žádnou, byť jednorázovou a minimální, starost navíc. To nic nemění na tom, že EET má příznivý dopad na podnikatelské prostředí a řádný výběr daní a vrátíme se k němu,“ napsala ministryně financí Alena Schillerová (ANO) na Twitter.

Zákon nyní poputuje k podepsání prezidentovi Miloši Zemanovi.

Odklad předložený Babišovou vládou se týká všech odvětví, tedy všech 4 vln. Vláda nejprve prosadila odklad EET nejprve na dobu do tří měsíců po ukončení nouzového stavu, později navrhla prodloužení odkladu až do konce roku 2020.

Senát ale žádal předlohu doplnit, aby se EET do 30. června 2023 vztahovala pouze na ubytovací a stravovací služby spolu s velkoobchodem a maloobchodem, které se do EET zapojily v letech 2016 a 2017. (pel)

Senátoři prosazují odložit další vlny EET až do června 2023

Vláda do konce roku pozastaví EET. Schodek rozpočtu se v dubnu vyšplhal na 90 miliard