V Česku už na koronavirus zemřelo 6 lidí. (Ilustrační foto)

V Česku zemřelo na koronavirus už 6 lidí. V havířovské nemocnici zemřel v úterý pacient, kterému selhávaly orgány kvůli nádorovému onemocnění. Jeho smrt urychlila nákaza koronavirem Covid-19. V ČR bylo ke středeční 18. hodině potvrzeno 1 654 případů nákazy novým koronavirem.

„Dnešním dnem je nárůst o 157 nových pacientů, kteří se nakazili koronavirem. Celkový počet nakažených je aktuálně 1654. Dnes bohužel nákaze podlehli 3 lidé. Je mi to velmi líto a prosím všechny, aby dodržovali veškerá opatření a zejména nenavštěvovali příbuzné v seniorském věku,“ uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (ANO) na Twitteru.

Informoval také, že v Česku je již 10 vyléčených pacientů.

První pacient nakažený koronavirem zemřel v Česku v neděli. Šlo o 95letého muže, který měl vážné zdravotní problémy.

Druhou obětí byl v úterý 45letý muž, který zemřel na multiorgánové selhání. Měl rakovinu a koronavirus jeho zdravotní stav zhoršil.

„Pro jeho záchranu nemocnice udělala vše, ale pomoci mu už ani specializovaná intenzivní péče nedokázala. Pacient měl totiž rozsáhlé nádorové onemocnění s pokročilými metastázami do dalších orgánů. Nákaza koronavirem jeho smrt, bohužel, uspíšila,“ sdělila nemocnice.

V úterý večer nemoci podlehla také 71letá žena.

Čtvrtou oběť ve středu ohlásila pražská Bulovka, kde na koronavirus zemřel muž ve věku 83 let.

Pátou obětí nákazy koronavirem je 88letý muž ze Středočeského kraje.

Ve středu zemřel i 75letý pacient v pražské Thomayerově nemocnici, který měl pokročilé srdeční selhání. (pel)