Neymar po vítězném zápase, v němž PSG vyřadilo v Lize mistrů Dortmund, napodobuje soupeřova ostrostřelce Haalanda.

Brazilský fotbalista Neymar, toho času ve službách Paris St. Germain se po vítězném zápase odvbety osmifinále Ligy mistrů vysmál poraženému německému soupeři, klubu BVB Dortmund.Fotbalistům ani fotbalovým příznivcům však po zásahu koronavirových zákazů není do smíchu.

PSG porazilo v domácí odvetě osmifinálového zápasu Dortmund poměrem 2:0, když první branku vstřelil hlavou po rohovém kopu lišácky právě Neymar. To pařížskému klubu szačilo k postupu, neboť v prvním zápase na hřišti soupeře prohrál „jen“ 1:2.

Pařížané to přitom v odvetě neměli snadné. Koronovirová epidemie jim totiž uzavřela stadion pro diváky. Zápas tak museli odehrát před dokonale prázdnými tribunami.

Fanoušci domácích, kteří kvůli koronaviru nesměli na tribuny, fandili alespoň před stadionem. Někteří odpalovali ohňostroje, jiní drželi světlice a dýmovnice…

Podle některých informací to byl střídající Kylian Mbappé, který navedl spoluhráče v PSG, aby při závěrečném hvizdu napodobili na hřišti  „meditační“ gólovou oslavu dortmundského Erlinga Haalanda.

Vyřazený Dortmund si vzal na paškál také Neymar. Na svých sociálních sítích zveřejnil fotku s popiskem „Paříž je naše město, ne tvoje“ v reakci na dřívější Haalandův příspěvek na Snapchatu.

Fotbalisté PSG se po třech letech opět probojovali mezi nejlepší osmičku týmů v Champions League, což je zároveň klubovým maximem.

Zdá se však, že zápas PSG (a Liverpoolu s postupujícím Atléticem) byly na zatím neurčenou dobu posledními, které se vůbec konaly…

Evropská fotbalová unie (UEFA) projedná v úterý 17. března se všemi 55 členy situaci kolem koronaviru. Podle francouzského deníku L’Équipe by původně letošní mistrovství Evropy mohlo být odloženo o rok.

Odloženy byly i osmifinálové odvety Ligy mistrů Manchester City – Real, Juventus – Lyon, jež se měly odehrát v úterý 17. března. Real Madrid je v karanténě a nemůže do Anglie odcestovat.

UEFA o svém záměru informovala v oficiálním prohlášení. Uvádí, že zve zástupce všech 55 členských asociací na speciální videokonferenci, na které se 17. března bude diskutovat o budoucnosti fotbalu.

Pravděpodobně bude pozastavena Champions League i Evropská liga.

Euro 2020 se má konat ve dvanácti zemích po celém kontinentu. Má odstartovat 12. června v Římě, hlavním městě Itálie, která je momentálně celé v karanténě.

Mimo italské metropole by šampionát mělo hostit také ázerbájdžánské Baku, ruský Petrohrad, dánská Kodaň, nizozemský Amsterdam, rumunská Bukurešť, anglický Londýn, skotské Glasgow, španělské Bilbao, irský Dublin, německý Mnichov a maďarská Budapešť.

Francouzský deník L’Équipe informuje, že by se turnaj mohl posunout na léto 2021.

Vedení španělské ligy oznámilo, že v následujících dvou týdnech odkládá všechna utkání první a druhé ligy. To už na začátku týdne udělala Itálie.

V tuzemsku Ligová fotbalová asociace (LFA) až do odvolání nouzového stavu odložila všechny zápasy první a druhé ligy, totéž učinila Fotbalová asociace České republiky (FAČR), pod kterou spadají nižší neprofesionální soutěže. (sfr)