Skandál u Babišů doma. Moniku Babišovou zneužil zahradník Ivan Šablatúra na vánočním večírku, který uspořádala Chtěl se totiž přiživit na jejím Instagramu, kde urážel lidi s nízkými příjmy. (Foto: Instagram M. Babišová)

Skandál u Babišů doma. Moniku Babišovou zneužil zahradník Ivan Šablatúra, když se chtěl zviditelnit na jejím instagramovém účtu. Babišová uspořádala vánoční večírek s kostýmy a fotky z akce publikovala na svém Instagramu. Šablatúra pak pod snímek napsal: „Bavíme se na večírku a chudina u PC na fotkách!“. Premiér Babiš floristu označil za hlupáka, který Babišovou zneužil ke své reklamě. 

Z dalších zveřejněných fotografií je jasné, že se večírku účastnil i sám premiér. Ten však neměl převlek, tak mu manželka alespoň v aplikaci přidala červenou „santovskou“ čepičku.

Babišová pak měla kostým Santova skřítka a její kamarád florista Ivan Šablatúra byl převlečený za církevního hodnostáře.

Paní premiérová pak zveřejnila fotky z domácího vánočního večírku na Instagramu.

Když se začaly fotografie většinou s nelichotivými komentáři šířit po dalších sítích, objevil se pod jedním snímkem komentář Šablatúry: „Bavíme se na večírku a chudoba u PC na fotkách!“

To ale jen vyvolalo další vlnu kritiky. Monika Babišová poté uzamkla svůj účet na Instagramu.

Šablatúra se nato omluvil.

„Rád bych se omluvil za tu hloupou a zbytečnou větu, kterou jsem napsal na svůj Instagram. Nechal jsem se vyprovokovat a zareagoval na zlý útok jedné konkrétní osoby na sociálních sítích. Teď mě to mrzí, protože jsem se určitě nechtěl dotknout nikoho dalšího,“ uvedl pro Blesk Šablatúra.

Samotný premiér Šablatúrův komentář odsoudil.

„Není to v pořádku. Pan Šablatúra je arogantní hlupák a píše nesmysly, které zásadně odsuzuji. Zneužil moji paní ke své reklamě,“ řekl Babiš. (pel)