Účtenková loterie opět mění pravidla.

Ministerstvo financí omezilo maximální počet registrovaných účtenek na 500 měsíčně. Od prosince také úřad zvýší počet měsíčních výher v účtenkové loterii z 21 025 na 30 215. Navýšení se dotkne pouze stokorunové výhry. Ministerstvo tak již poněkolikáte mění pravidla hry.

Ministerstvo uvedlo, že cílem opatření je zvýšit šanci na výhru a udržet tak údajně vysoký zájem o soutěž ze strany běžného hráče. Hlavní výhry zůstávají beze změny. Mění se pouze typ osobního automobilu, o který mohou soutěžící usilovat.

Účtenková loterie byla spuštěna na začátku října 2017. Během dvou let zaregistrovali soutěžící na 400 milionů účtenek. Posledního slosování se zúčastnilo téměř 400 tisíc soutěžících, kteří zaregistrovali 14,5 milionů kódů.

Po kritice, že loterii ovládli profesionální hráči, došlo také k redukci počtu možných registrovaných účtenek na osobu. Soutěžící tak bude moci od prosince zaregistrovat měsíčně pouze 500 účtenek.

Skeptici namítají, že i toto číslo je pro běžného hráče nenaplnitelné. Účastník by totiž musel každý den zaregistrovat 17 unikátních účtenek ze 17 různých obchodů. Lze tak očekávat, že i přes snahu ministerstva připadne většina výher sázejícím z řad profesionálů.

(oko)